[Ας μιλήσουμε επιτέλους!] Ποιοί και γιατί επιτίθενται στην ΕΥΠ;

  • Διαρροές από την ΕΥΠ προς φιλοκυβερνητική εφημερίδα!!!
  • Τι συμβαίνει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;
  • Πώς μπορεί να διαρρέουν στη δημοσιότητα επιχειρησιακές και αρχειακές έρευνες;

Και ξαφνικά, η εφημερίδα «Το Βήμα» εμφανίζει ένα άρθρο με βάση το οποίο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει μεταβληθεί σε έναν χώρο πλουτισμού των υπαλλήλων της, οι οποίοι μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους έχουν δημιουργήσει διάφορα μαγαζιά και παραμάγαζα, καθώς και συνεταιριλίκια, εξασφαλίζοντας έτσι επιπλέον έσοδα!!!
Μάλιστα, διευθύντρια της υπηρεσίας διεξάγει εσωτερικό έλεγχο, ο οποίος επιβεβαιώνει τα γραφόμενα της (φιλοκυβερνητικής) εφημερίδας!!!
Και σε αυτό το σημείο δημιουργούνται πλείστα όσα ερωτήματα σε όλους εμάς που δεν έχουμε ιδέα για το πώς μπορεί να διαρρέονται από την ΕΥΠ πληροφορίες σε εφημερίδα ή στον οποιονδήποτε, που σκοπό έχουν να προσβάλουν, να μειώσουν και να επιφέρουν καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της ευαίσθητης εθνικά υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.
  • Πώς και ποιος διέρρευσε τις πληροφορίες αυτές;
  • Μήπως οι πληροφορίες είναι γέννημα της φαντασίας του δημοσιογράφου;
  • Πώς κατηγορείται η ΕΥΠ για επιχειρήσεις της (που βρίσκονται πιθανότατα σε εξέλιξη) και πως είναι δυνατόν να διακυβεύεται πιθανή επιχειρησιακή αποτυχία επειδή υπάρχει μία τέτοια διαρροή;
Ψάχνοντας στον δικτυακό τόπο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών διαπιστώνουμε πως μέσα στα πλαίσια των επιχειρησιακών της δραστηριοτήτων, η συγκεκριμένη υπηρεσία δύναται να αναπτύξει δράσεις κατά παντός εγκλήματος (στο εσωτερικό της χώρας), δημιουργώντας την σχετική υποδομή για να υποστηρίξει το εκάστοτε επιχειρησιακό δίκτυο. Έτσι, δεν γίνεται κατανοητό το ξεσκέπασμα μίας εν εξελίξει επιχείρησης της ΕΥΠ, η οποία κατηγορείται επειδή επιχειρεί κατά του εγκλήματος!!!
Διαβάζοντας περαιτέρω το δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, εύκολα ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται πως η σημερινή ΕΥΠ προσπαθεί να επιτεθεί σε παλαιότερα στελέχη της υπηρεσίας (άγνωστο εάν βρίσκονται ή όχι εν ενεργεία), εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την αγωνιώδη προσπάθεια του πρώην υπουργού (και πολιτικού προϊσταμένου της συγκεκριμένης υπηρεσίας), να εμφανιστεί ως ο εκκαθαριστής των κακώς γενομένων. Μάλιστα, ο εκκαθαριστής με τους δικούς του ανθρώπους, που προφανώς αδιαφορούν για το κύρος της υπηρεσίας που υπηρετούν και διαρρέουν στη δημοσιότητα μία εικόνα του εύρους και της επιχειρησιακής «ποικιλίας» που αναπτύσσει η ΕΥΠ!!!
  • Πρόκειται άραγε αυτή η διαρροή σηματοδοτεί κάποιο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» που γίνεται από τα κραταιά σημερινά στελέχη;
  • Μήπως είναι μία απλή ενέργεια αποπροσανατολισμού μετά και από την καίρια ερώτηση που υπέβαλε ο κύριος Ι. Κοραντής (βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.) στον κύριο Παπουτσή (σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη) για την κατάσταση της υπηρεσίας σήμερα;
  • Ή μήπως αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του δημοσιογράφου, ο οποίος αδιαφορώντας για το τυχόν αποτέλεσμα επιτίθεται κατά της ΕΥΠ (όπως συνήθως κάνουν συγκεκριμένα έντυπα) προκειμένου να εξυπηρετήσει δικούς του ή άλλους σκοπούς;
Όπως και να έχουν τα πράγματα:
  • Δεν θα έπρεπε να οριστεί άμεση ενέργεια διοικητικής εξέτασης περί διαρροής πληροφοριών από την ίδια την ΕΥΠ;
  • Τι έχει άραγε να πει ο κύριος Παπουτσής για το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» και πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται η -με τόση άνεση- δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για μία υπηρεσία που μεριμνά για την συλλογή πληροφοριών ύψιστης εθνικής σπουδαιότητας και δρα προς την κατεύθυνση εξάλειψης ή αποφυγής ενεργειών που σκοπό έχουν να βλάψουν τη χώρα;
  • Πώς είναι δυνατόν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να αναφέρεται σε επιχειρήσεις της ΕΥΠ που έγιναν εντός ή εκτός της Ελλάδας;
  • Ποιος, πότε και πως του μετέφερε τις συγκεκριμένες (προφανώς απόρρητες) πληροφορίες;
  • Γιατί δεν έχει επέμβει κανένας εισαγγελέας κατά του δημοσιογράφου, ο οποίος δημοσιεύει υλικό άκρως εθνικά ευαίσθητο;

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα»
Νέες έρευνες στην ΕΥΠ για παράνομες δραστηριότητες πρακτόρων της υπηρεσίας! Για καταθέσεις καλούνται τις τελευταίες ημέρες στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη επιχειρηματίες που εμφανίζονται να έχουν συνεργαστεί με στελέχη των μυστικών υπηρεσιών στη σύσταση εταιρειών με αμφιλεγόμενη δραστηριότητα.
Η δημιουργία αυτών των εταιρειών φέρεται να έγινε την περίοδο 2006-2009 εν ονόματι «της προώθησης των εθνικών συμφερόντων της χώρας και προκειμένου να αναπτυχθεί ένα κατασκοπευτικό δίκτυο υπεράνω υποψίας». Ωστόσο η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της νέας διοίκησης της ΕΥΠ, η οποία πραγματοποιεί εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε και πώς πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εμπλέκονταν στη δημιουργία εταιρειών, κάτι που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τα καθήκοντά τους.
Την εσωτερική έρευνα πραγματοποιεί διευθύντρια της Υπηρεσίας. Από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί «στόχος» αυτού του δικτύου των νομιμοφανών εταιρειών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό φαίνεται να ήταν «η προσέγγιση κυβερνητικών στελεχών άλλων χωρών και η άντληση κρίσιμων πληροφοριών για τις επιλογές τους σε σχέση με ελληνικά ζητήματα, και όχι μόνο. Παράλληλα το ίδιο σύστημα επιχειρηματιών θα αντλούσε πληροφορίες για παράνομες δραστηριότητες ελλήνων πολιτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Ανάμεσα στα άλλα, οι επιχειρηματίες αυτοί φαίνεται τα τελευταία χρόνια να παρουσίασαν μάλλον αμφιλεγόμενες πληροφορίες, όπως:
  • για offshore εταιρεία στην Κύπρο, ιδιοκτησίας πρώην κυβερνητικού στελέχους,
  • για εμπλοκή άλλου πρώην βουλευτή σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Ελβετία,
  • για παράτυπη ανάμειξη πρώην υψηλόβαθμου τραπεζικού σε προώθηση αλιευτικών συστημάτων στο εξωτερικό,
  • για τη διαμάχη εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε βαλκανικές χώρες,
  • για βαλκανικά κυκλώματα προώθησης οπλικών συστημάτων μέσω Μέσης Ανατολής.
Τα στοιχεία αυτά φέρεται να είχαν τεθεί υπ' όψιν διοικητικών στελεχών της ΕΥΠ, όμως παραμένει άγνωστο αν υπήρξε ενημέρωση της εκάστοτε κυβέρνησης ή άλλη εκμετάλλευση αυτών των πληροφοριών. Μία από τις ερευνώμενες δραστηριότητες είναι η δημιουργία το 2006 ενός ιδιωτικού κολεγίου στην οδό Ακαδημίας! Το κολέγιο φαίνεται να συνεργαζόταν με βρετανικό πανεπιστήμιο και να έδινε με συνοπτικές διαδικασίες πτυχία _ κυρίως στη Διοίκηση Επιχειρήσεων _ σε υπαλλήλους της ΕΥΠ. Στόχος των σπουδαστών των μυστικών υπηρεσιών στο «κολέγιο» φέρεται ότι ήταν να παίρνουν παράτυπες προαγωγές και να αυξάνουν τον μισθό τους.
Στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διεξάγεται τις τελευταίες εβδομάδες στην ΕΥΠ κατέθεσε και υπάλληλος των μυστικών υπηρεσιών από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέβαλε περίπου 10.000 ευρώ για να λάβει το περιζήτητο πτυχίο των πρακτόρων. Η υπάλληλος κατήγγειλε ότι παραπλανήθηκε από τους υπευθύνους του κολεγίου και ζήτησε τα χρήματά της πίσω. Τις τελευταίες εβδομάδες επίσης έδωσε αλλεπάλληλες καταθέσεις στην έρευνα της λεωφόρου Κατεχάκη ο επιχειρηματίας που εμφανίζεται σαν ιδρυτής του εκπαιδευτικού ιδρύματος, ο οποίος ανέφερε ότι είχε «στενή συνεργασία με στελέχη της ΕΥΠ» και ότι «η λειτουργία του κολεγίου ήταν απολύτως νόμιμη». Σημειώνεται ότι μάλλον όχι συμπτωματικά στο ίδιο κτίριο της οδού Ακαδημίας βρισκόταν και μυστική βάση της ΕΥΠ που διέθετε και συστήματα παρακολουθήσεων, κάθε μορφής.
Η ίδια ομάδα επιχειρηματιών με την αρωγή υπαλλήλων της ΕΥΠ... ιερέων αλλά και αστυνομικών επιχείρησε να αγοράσει το φθινόπωρο του 2008 εταιρεία πληροφορικής στην οδό Αχαρνών. Στόχος της εξαγοράς φέρεται ότι ήταν τα συστήματα της εταιρείας πληροφορικής να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση πληροφοριών που αφορούσαν εθνικά ζητήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο σχεδιασμό στο κτίριο της εταιρείας στην οδό Αχαρνών θα απασχολούνταν παρατύπως υπάλληλοι της ΕΥΠ. Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε και «Το Βήμα της Κυριακής» στις 16 Ιανουαρίου, ήδη στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη πραγματοποιεί έρευνα το ΣΔΟΕ σχετικά με υπερκοστολόγηση του συστήματος υποκλοπών αλλά και για την απόπειρα απόκτησης με αδιαφανείς διαδικασίες λογισμικού συστήματος δορυφορικής επιτήρησης των συνόρων της χώρας.



Απάντηση στη Βουλή για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη
Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιου Νάκου για τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σχετικά με την ΕΥΠ απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.
Από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε σχετικά με τηλεγραφήματα που διέρρευσε η ιστοσελίδα Wikileaks και φέρουν τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να χαρακτηρίζει «τίποτα» την ΕΥΠ στον Αμερικανό πρέσβη. O κ. Όθωνας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «δεν προτίθεται να σχολιάζει και να τροφοδοτεί ένα δημόσιο πολιτικό διάλογο για κάθε τηλεγράφημα, για κάθε διαρροή, για κάθε δημοσίευμα, ειδικά όταν άπτονται τόσο ευαίσθητων ζητημάτων».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί τα δημοσιεύματα αυτά θέσφατα για την αξιοπιστία τους και την εγκυρότητα τους. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας υπενθυμίσω εξάλλου ότι αποτυπώνουν, τέτοιου είδους τηλεγραφήματα που δημοσιοποιούνται, μονομερώς την άποψη εκείνου που αποτυπώνει τι άκουσε με τον τρόπο που το κατάλαβε, με τον τρόπο που το ερμήνευσε» είπε ο Μανώλης Όθωνας και συνέχισε «ελπίζω να μην χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ότι αν την είχε υιοθετήσει το πολιτικό σύστημα μερικά χρόνια πριν, θα συζητούσαμε μέσα σε αυτήν την Αίθουσα αν εν ενεργεία Πρωθυπουργοί και αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων ήταν επικεφαλής τρομοκρατικών οργανώσεων».
Επιπλέον ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, επανέλαβε ότι τα όσα φέρεται να είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «είχαν καταγγελθεί την περίοδο που είμαστε αντιπολίτευση και δυστυχώς επαληθεύτηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο που γίναμε Κυβέρνηση και μάλιστα το πρώτο διάστημα. Γιατί αυτό είναι το χρονικό σημείο αναφοράς στο οποίο φέρεται ο κ. Χρυσοχοΐδης να έκανε αυτές τις διαπιστώσεις τις οποίες, όπως ο ίδιος είπε, είχε επαναλάβει κατ' επανάληψη και δημόσια».

Απορίες ενός απλού πολίτη
  • Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα σχολιάσει, άραγε, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» ή θεωρεί πως πρόκειται για μηδενικής αξίας δημοσίευμα;
  • Σε αυτή, δε, την περίπτωση μήπως θα έπρεπε να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, που ο νόμος ορίζει κατά του συντάκτη και του εκδότη του συγκεκριμένου εντύπου;
  • Μπορεί, λοιπόν, ο οιοσδήποτε, να γράφει οτιδήποτε επιθυμεί κατά της ΕΥΠ;
Την ίδια στιγμή, αναρωτιόμαστε:
  • Αλήθεια, ποτέ και τι ακριβώς κατήγγειλαν ως αντιπολίτευση οι σημερινοί κυβερνώντες;
  • Είναι άραγε ψέμα το ότι μεγαλοστελέχη (μέλη του πολιτικού συμβουλίου καθώς και βουλευτές) πήγαιναν στα συνέδρια της ΕΥΠ, στις συνεστιάσεις και στις ημερίδες που οργάνωνε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ως εκπρόσωποι του προέδρου) και μίλαγαν με τα θερμότερα λόγια για την ΕΥΠ και το συνδικαλιστικό της κίνημα;
Αυτά υπάρχουν, είναι καταγεγραμμένα ακόμη και σε βιβλία (εκδόσεις Σακκουλά...

Κωνσταντίνος


--
Ανάρτηση Από τον/την Κωνσταντίνος στο Ας μιλήσουμε επιτέλους! τη 1/21/2011 05:52:00 μμ