[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ¨"ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΕΕΙ Ο BARBA LUCAS! ΡΕ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ;;;


ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ; ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ LUCAS... ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ REAL.GR...

Δραματικούς τόνους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Ακούω από διάφορες πλευρές για «κόκκινες γραμμές». Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της. Αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε, με κάθε δύναμη που διαθέτουμε» υπογράμμισε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους υπουργούς «τρέξουν» πιο γρήγορα την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών της, καθώς η τρόικα φθάνει στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου. «Όλοι κρινόμαστε από τις επιδόσεις μας. Και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα δεν θα αποτύχει» είπε προς τους υπουργούς ο Λουκάς Παπαδήμος.

Παράλληλα χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμους τους επόμενους τρεις μήνες για τη χώρα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το εθελοντικό κούρεμα του ελληνικού χρέους και το νέο οικονομικό πρόγραμμα στήριξης.

«Όπως ξέρετε, στα μέσα Ιανουαρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση με την τρόικα, για τη διαμόρφωση ενός αξιόπιστου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012-15. Επομένως από την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αυτών και την ψήφιση της νέας δανειακής συμφωνίας εξαρτάται πλήρως η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, η στήριξη της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Εξαρτάται επίσης και η υλοποίηση της συμφωνίας μείωσης του δημόσιου χρέους στα πλαίσια του PSI. Καμία συμφωνία δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της, η μια είναι προϋπόθεση της άλλης» ανέφερε ο πρωθυπουργός, που διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης αφορά και το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

«Αν οι διαδικασίες που σας ανέφερα ολοκληρωθούν θετικά, θα έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Αν φέρουμε σε πέρας την αποστολή αυτή, θα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα αρχίζει να πατάει σε στέρεο έδαφος» σημείωσε ο Λουκάς Παπαδήμος. real.gr

----------------------------------




--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 1/05/2012 07:30:00 μμ