[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Νιγηρία: 80 νεκροί σε συγκρούσεις με ισλαμιστές

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 48ωρο σε δύο πόλεις της βόρειας Νιγηρίας, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις που υποκίνησαν οι ισλαμιστές, σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.

Οι αντάρτες της ισλαμικής οργάνωσης, Μπόκο Χαράμ, μάχονταν, όλη την Τρίτη, με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στην απομονωμένη πόλη Νταματούρου, κοντά στο προπύργιό τους, όπως είπε στο...
πρακτορείο Reuters ο αστυνομικός διευθυντής της Πολιτείας, Γιόμπε Πάτρικ Εγκμπουνίβε. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 34 αντάρτες και έξι αστυνομικοί.

Στην πόλη Καντούνα, επίσης στα βόρεια της χώρας, μουσουλμάνοι και χριστιανοί κάτοικοι συγκρούστηκαν με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον τριών εκκλησιών την περασμένη Κυριακή. Ο Αουάλ Σάνι, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή, είπε ότι έχουν καταγραφεί 40 νεκροί και 62 τραυματίες.

Στην κρίση παρενέβη σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι «τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον των χριστιανών της Νιγηρίας και κάλεσε όλες τις πλευρές να μην προβούν σε πράξεις αντιποίνων.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/21/2012 04:30:00 πμ