[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Ένοχους θεωρεί η εισαγγελέας τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση Φιλόπουλου

Πέντε χρόνια μετά το «ραντεβού θανάτου» ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στη Λ. Λαυρίου όπου είχε χάσει τη ζωή του ο 26χρονος φίλαθλος του «τριφυλλιού», Μιχάλης Φιλόπουλος, τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του θεωρεί η εισαγγελέας της έδρας ότι πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι και να καταδικαστούν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό.
Στην...
αγόρευσή της, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των Χρήστου Σακάτη και Βασίλη Ρουμπέτη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ πρότεινε να κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία ο Βασίλης Ψυκάκος.
Αντίθετα, ζήτησε ν' απαλλαγεί από την κατηγορία της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία ο Νίκος Βαγιόπουλος.
Για τη δολοφονία του 26χρονου φιλάθλου του Παναθηναϊκού, στις 29 Μαρτίου του 2007, πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο Χρήστος Σακάτης, ενώ στους Βασίλη Ψυκάκο και Νίκο Βαγιόπουλο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει ποινές δεκαετούς καθείρξεως.
Ο τέταρτος κατηγορούμενος, Βασίλης Ρουμπέτης, είχε αθωωθεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά μετά την έφεση του εισαγγελέα Εφετών κάθισε εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας εμφανίστηκε βέβαιη πως ο Βασίλης Ρουμπέτης, ήταν στο σημείο και συμμετείχε στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου.
Από τη πλευρά τους και οι τέσσερις κατηγορούμενοι στις απολογίες του αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ο Β. Ρουμπέτης, υποστήριξε ότι την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας, δούλευε ως οδηγός ταξί.
Στην ολοκλήρωση της αγόρευσης της, η εισαγγελέας εξέφρασε τη λύπη της για την αγριότητα με την οποία αφαιρέθηκε η ζωή του 26χρονου φιλάθλου του ΠΑΟ, επισημαίνοντας ότι όσοι συμμετέχουν σε τέτοια επεισόδια, «δεν είναι φίλαθλοι, είναι οπαδοί», οι οποίοι, έχουν την νοοτροπία ότι «όποιος δεν είναι μαζί
μας, είναι εχθρός μας και πρέπει να εξοντωθεί».
Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου με αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ, η απόφαση αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι τα τέλη του μήνα.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/19/2012 11:05:00 μμ