[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Κρουαζιερόπλοιο στην Σάμο.

Προπαγάνδα υπέρ κρουαζιέρας απο τον ζούγκλα. Φυσικά δεν λέει λέξη για Έλληνες ναυτεργάτες , ούτε οτι δεν αφήνουν λεφτά ούτε για τους καβοδέτες ...
Επίσης δεν λέει για τα σκουπίδια , ούτε για το οτι πρόκειται για μαζικό φθηνό τουρισμό με τα πάντα σχεδόν ενσωματωμένα στο εισιτήριο του πλοίου...
Απλά υπάρχει η ψευδαίσθηση στον τουρίστα οτι βλέπει πολλά μέρη και στον Έλληνα οτι θα κάνει τζίρο απο τον έναν καφέ ή αναψυκτικό που θα πιεί ο τουρίστας τις λίγες ώρες.
 
Με 1.200 επιβάτες κατέπλευσε στο λιμάνι της Σάμου...
το κρουαζιερόπλοιο «AIDA», το οποίο παρέμεινε στο νησί ως αργά το απόγευμα. Οι επισκέπτες κατευθύνθηκαν προς τα τουριστικά θέρετρα, κυρίως προς το Πυθαγόρειο αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως στο Ευπαλίνειο όρυγμα, που άνοιξε σήμερα μόνο για τους επιβάτες του πλοίου, καθώς ανοίγει μόνο 3 φορές την εβδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αυτή ήταν η δεύτερη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στη Σάμο ενώ αναμένονται πολλές μέσα στο καλοκαίρι και ο συνολικός αριθμός των επιβατών που θα επισκεφτούν το νησί με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 50.000. Η Σάμος έχει εναποθέσει τις ελπίδες της σε αυτή τη μορφή τουρισμού, αφού η κίνηση μέσω τσάρτερ είναι εξαιρετικά μειωμένη και τα μηνύματα για τους επόμενους μήνες είναι ακόμη πιο δυσοίωνα.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/16/2012 01:30:00 πμ