[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Δολοφονήθηκε η «αμφιλεγόμενη» τραγουδίστρια του Πακιστάν

Μια πανέμορφη ποπ τραγουδίστρια που αψήφησε το αυστηρό διάταγμα των Ταλιμπάν στο όνομα της μουσικής και του χορού, δέχθηκε δολοφονική επίθεση εχθές το βράδυ και βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον πατέρα της. Η εγχώρια «σταρ» του Πακιστάν, Ghazala Javed, 24 ετών, σκοτώθηκε....

ακαριαία, ύστερα από πυρά που δέχθηκε από έναν μοτοσικλετιστή, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο...
με τον πατέρα της, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο πρώην σύζυγος της θεωρείται βασικός ύποπτος της υπόθεσης, καθώς η ίδια του είχε ζητήσει διαζύγιο όταν είχε ανακαλύψει ότι διατηρεί παράλληλη σχέση.

Η απαίτηση της για διαζύγιο δεν συμβάδιζε με τον συντηρητικό και ανδροκρατούμενο χαρακτήρα της κοινωνίας του Πακιστάν, και θεωρούταν άκρα προσβολή προς το πρόσωπο του άνδρα της.

Η Javed, η οποία ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ του έθνους των Παστούν, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, οδηγούσε με τον πατέρα της προς το σπίτι τους, όταν μια μοτοσικλέτα πλησίασε το όχημα και άρχισε να πυροβολεί ασταμάτητα.

Η 24χρονη δέχθηκε έξι σφαίρες και ο θάνατος εκείνης και του πατέρα της ανακοινώθηκε στο νοσοκομείο του Πεσαβάρ, σύμφωνα με το CNN.

Τα τελευταία χρόνια, η άνοδος των Πακιστανών Ταλιμπάν, κατέστησε τη δραστηριότητα των εγχώριων καλλιτεχνών αρκετά δύσκολη, και ιδιαίτερα για την Javed, καθώς η πλειοψηφία των τραγουδιών της είναι στη γλώσσα των Παστούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της αστυνομίας, οι Ταλιμπάν δεν εμπλέκονται στον συγκλονιστικό θάνατο της 24χρονης.

Πέρυσι, η Javed είχε απασχολήσει αρκετά των εγχώριο Τύπο, καθώς είχε εκαταλείψει τον άνδρα της και είχε μετακομίσει στην οικία του πατέρα της, ύστερα από έξι μήνες γάμου.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/21/2012 12:26:00 πμ