[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Εμπρός για νέες αντιρατσιστικές κωμωδίες...

Στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη, για την οργάνωση δράσεων κατά των ρατσιστικών επιθέσεων.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που συνδιοργάνωσαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, εκπρόσωποι των Αιγυπτίων Μεταναστών, η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Ένωση...
Μεταναστών Εργατών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε «πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών» από τη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας πως υπάρχει «η κάλυψη της Αστυνομίας», και έκανε λόγο για καθημερινές επιθέσεις κατά μεταναστών «από μέλη της ΧΑ, όπως αυτές στο Πέραμα κατά Αιγυπτίων ψαράδων, στην πλατεία Αττικής, αλλά και μέσα σε σταθμούς του ΗΣΑΠ».

Επιπλέον, κάλεσε τα συνδικάτα και την Αριστερά «να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις σε κάθε τους μορφή, καθώς επίσης και τα Μέσα Ενημέρωσης «να μην δίνουν λόγο στους βιαστές της Δημοκρατίας».
Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, υποστήριξε πως «τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν χτυπηθεί πάνω από 60 άτομα» και κατήγγειλε περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο οδηγός αστικού λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία όταν μέσα στο όχημά του νεαροί ξυλοκόπησαν μετανάστη, αλλά, όπως είπε, οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν τους δράστες. «Η τρομοκρατία δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι πολιτικό κόμμα» είπε.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/22/2012 12:13:00 πμ