[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Λύσσα να τα πουλήσουν όλα !

Αντιγράφουμε απο το καθεστωτικό "ζούγκλα".

Ιδιαίτερα αισιόδοξος πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα έχει σταθερότητα και θα στηρίξει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δήλωσε ο κ. Κώστας Μητρόπουλος, επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

Σε ερώτηση για το αν επιστρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών...
για τα ελληνικά πάγια, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε» και πρόσθεσε: «Υπήρχε συνεχές ενδιαφέρον ακόμη και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά οι επενδυτές δεν αισθάνονται άνετα να δεσμεύσουν κεφάλαιά τους στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα αλλάξει στο κοντινό μέλλον, όταν συγκροτηθεί κυβέρνηση και συνεχίσουμε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως αυτό σχεδιάστηκε».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ επεσήμανε πως το επιθυμητό κυβερνητικό σχήμα είναι αυτό που θα υπηρετήσει καλά το σκοπό των αποκρατικοποιήσεων. «Αυτό που χρειάζονται οι επενδυτές είναι η μείωση της αβεβαιότητας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Άρα αρκεί μια ισχυρή κυβέρνηση… το ποια θα είναι αυτή μένει να το δούμε».

Ερωτηθείς αν ο στόχος των 19 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το 2015 παραμένει ρεαλιστικός, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε πως όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες της διεθνούς αγοράς και από το πώς η Ελλάδα θα βρει διέξοδο από τις πολιτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα.

Ο ίδιος τόνισε πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. «Εκτιμάμε ότι θα προσελκύσουμε επενδύσεις αξίας περίπου 25 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσουμε 150.000 θέσεις εργασίας σε διάστημα δέκα ετών», είπε.

Κλείνοντας ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι είναι λιγότερος ανήσυχος από ό,τι «χθες», καθώς είναι πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η αβεβαιότητα υποχωρεί.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/19/2012 11:53:00 μμ