[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Πορτογαλία: Διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους της Λισαβόνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της CGTP, της κυριότερης συνομοσπονδίας συνδικάτων της Πορτογαλίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής της λιτότητας που ακολουθεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση υπό την αιγίδα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Τα συνδικάτα ανέμεναν μία μεγαλύτερη συμμετοχή σε σύγκριση με τη διαδήλωση του περασμένου...
Σαββάτου στο Πόρτο, τη μεγάλη πόλη στον Βορρά της χώρας, η οποία συγκέντρωσε περίπου 30.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιδίων.

«Αν η κυβέρνηση συνεχίσει αυτό τον δρόμο, η Πορτογαλία θα βουλιάξει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζοάου Κρουζ, ένας 43χρονος εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους, ο οποίος έχασε φέτος δύο μηνιαίους μισθούς των 1.000 ευρώ εξαιτίας των μέτρων ανόρθωσης του προϋπολογισμού.

«Αυτή η κρίση στην Ευρώπη δεν ωφελεί παρά τη Γερμανία, ενώ χώρες όπως η δική μας εγκαταλείπονται στην τύχη τους» δήλωσε η Σουζάνα Λεάλ, εργάτρια κλωστοϋφαντουργίας.

Καλώντας την κινητοποίηση «κατά της εκμετάλλευσης και της πτώχευσης», η CGTP εκφράζει την αντίθεσή της κυρίως στη μεταρρύθμιση του κώδικα εργασίας που υιοθετήθηκε στις αρχές Μαΐου από το Κοινοβούλιο, διευκόλυνε τις απολύσεις και αύξησε τις ώρες εργασίας και στη συνέχεια περιόρισε τις ημέρες αδείας και τις εορτάσιμες ημέρες.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/16/2012 11:00:00 μμ