[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Όπλα «έκαναν φτερά» από το Α.Τ. Κω

Eίναι άχρηστοι . Είναι επικίνδυνοι ! Δεν είναι άξιοι να κρατούν ούτε νεροπίστολο ! Αστράτευτοι , αγύμναστοι , ανεύθυνοι . Πως είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουν όπλο εναντίον κακοποιών αυτοί που τα χάνουν μόνοι τους ;;;


Αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους της αστυνομίας, μετά τη σημερινή διαπίστωση ότι από το Α.Τ. Κω λείπουν 8 όπλα, πιστόλια και αυτόματα.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου-καταμέτρησης διαπιστώθηκε ότι είχαν...
αφαιρεθεί τα προαναφερθέντα όπλα και η αστυνομία πραγματοποιεί εκτενείς έρευνες, για να διαπιστωθεί ο τρόπος αφαίρεσής τους.

Αμέσως μετά τη διαπίστωση, ελήφθησαν μέτρα σε λιμάνια και αεροδρόμια, όπου διενεργούνται έλεγχοι, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί πότε και πώς εξαφανίστηκαν τα συγκεκριμένα όπλα από το τμήμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν διαπιστώθηκε στο αστυνομικό τμήμα οποιαδήποτε παραβίαση, ούτε υπήρξε κάποια επίθεση. Την υπόθεση παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:


Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες αφαίρεσης υπηρεσιακού οπλισμού από το Αστυνομικό Τμήμα Κω.

Συγκεκριμένα, σήμερα (16.06.2012), κατά τη διάρκεια ελέγχου - καταμέτρησης στην αποθήκη οπλισμού, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος, διαπιστώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί τέσσερα τυφέκια G3Α3 με τέσσερις γεμιστήρες, δύο υποπολυβόλα UZI με τρεις γεμιστήρες και δύο υποπολυβόλα MP-5 με τέσσερις γεμιστήρες.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/16/2012 10:09:00 μμ