[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Αναφορά του ΙΣΑ προς τον ΟΗΕ

Τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (OHE) ενημέρωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) για την αδυναμία πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακά τους κάνοντας λόγο για διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο ΙΣΑ έστειλε αναφορά στον ΟΗΕ στην οποία τονίζει ότι χιλιάδες Έλληνες ασθενείς βρίσκονται σε δραματική κατάσταση με την αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και τα φαρμακεία, λόγω στάσης πληρωμών...
από τους ασφαλιστικούς φορείς, να αδυνατούν να χορηγήσουν πλέον φάρμακα στους ασφαλισμένους.

Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι η κατάσταση απαιτεί συγκεκριμένες και στοχευμένες κινήσεις σωτηρίας ενώ αναφέρεται και στους «αναποτελεσματικούς χειρισμούς» των υπευθύνων, στην έλλειψη πρόνοιας σε τοπικό αλλά και στην αδυναμία κατανόησης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τονίζει ότι στη σημερινή εποχή, πέρα από οποιαδήποτε οικονομική κρίση, είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο ιδίως σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Ελλάδα, να βρίσκονται χιλιάδες ασθενείς χωρίς φάρμακα.

Με την πρωτοβουλία αυτή ο ΙΣΑ επισημαίνει στον ΟΗΕ ότι επιβάλλεται να γίνει πράξη η Ευρώπη των Λαών και η Ευρωπαϊκή Χάρτα Υγείας, ώστε κάθε Ευρωπαίος πολίτης να έχει εξασφαλισμένη την ισότιμη πρόσβαση σε ένα στοιχειώδες επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

«Ζητήσαμε την παρέμβαση του ΟΗΕ για να αποτραπεί η περαιτέρω όξυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα», κατέληξε ο κ. Πατούλης.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/19/2012 11:30:00 μμ