[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Κρήτη: Μειώνονται τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

Σε μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.), για το σχολικό έτος 2012 - 2013, προχωρά ο Δήμος Χανίων.

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο Δήμος Χανίων, «αντιλαμβανόμενος την οικονομική δυσπραγία των νοικοκυριών, τα οποία έχουν γονατίσει λόγω της κρίσης που βιώνει η χώρα μας», αποφάσισε τη μείωση των τροφείων...
από 25% για τα λιγότερα εισοδήματα (από 20 σε 15 ευρώ μηνιαίως), ενώ ανέρχεται σε 6,67% στα εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ (από 150 σε 140 ευρώ).

Ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. λειτουργεί έντεκα Παιδικούς Σταθμούς (έξι στα Χανιά, τρεις στη Δ.Ε. Σούδας, ένα στη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου και ένα στη Δ.Ε. Θερίσου) καθώς και έναν Βρεφονηπιακό σταθμό στα Χανιά, ο οποίος φιλοξενεί 24 βρέφη.

«Στους στόχους μας είναι η λειτουργία ενός ακόμη Παιδικού Σταθμού στο Βαμβακόπουλο, όταν μας δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού», τόνισε ακόμη ο κ. δήμαρχος.

Φέτος, θα φιλοξενηθούν συνολικά 470 νήπια (από 2,5 μέχρι 4,5) και 24 βρέφη (από 18 μηνών μέχρι 2 ετών), ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Χρύσα Χαριτάκη, συμπληρώνοντας ότι τα νήπια θα εγγράφονται με συγκεκριμένη μοριοδότηση, βάση οριοθετημένων κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Οι αιτήσεις επανεγγραφής και εγγραφής νηπίων, ξεκινούν από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 6 Ιουλίου, ανακοίνωσε εξάλλου στο πλαίσιο της συνέντευξης η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών, Σοφία Ζεκάκη.

Και συμπλήρωσε ότι οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του Οργανισμού, στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων -από όπου και θα παραλαμβάνονται- τις εργάσιμες μέρες και ώρες από 9 π.μ. έως 12 μ.

Οι προϋποθέσεις επανεγγραφής και εγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων, www.chania.gr, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στα τηλέφωνα 2821341629 - 632.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/24/2012 05:30:00 μμ