[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Η συνέντευξη Τσίπρα σε περιοδικό ομοφυλοφίλων

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη σε περιοδικό που εκφράζει τον χώρο των ομοφυλοφίλων και απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τα δικαιώματα της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών. Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε....των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων λέγοντας πως «.Η αριστερά, η δική μας αριστερά, δεν πολιτεύεται με επικοινωνιακούς όρους, πολιτεύεται με κοινωνικούς...
όρους. Για αυτό και δεν έχουμε διστάσει να πάμε «κόντρα στον καιρό» και κόντρα σε παγιωμένες συντηρητικές αντιλήψεις και στερεότυπα χωρίς να φοβόμαστε το κόστος και τις επιθέσεις που θα δεχτούμε από το σύστημα».

Στην ερώτηση για το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί αλλά η ποιότητα των ανθρώπων-γονιών».
Όσον αφορά τα φαινόμενα ομοφοβίας στους κόλπους της Αριστεράς ελλοχεύει ο κίνδυνος της ομοφοβίας ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «η αριστερά από την μήτρα της είναι μία θεωρία ανθρωποκεντρική, στηρίζεται όλο της το οικοδόμημα στον άνθρωπο. Δεν θα μας νικήσει κανένας φόβος, δεν θα οδηγηθούμε στον μισανθρωπισμό λόγω φύλου, θρησκείας, ιδεολογίας και σεξουαλικής συμπεριφοράς».

Εκτός από ερωτήσεις που άπτονται σε θέματα που αφορούν τους ομοφυλόφιλους ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην χρεοκοπία που βιώνει καθημερινά η ελληνική κοινωνία.

«Η χρεοκοπία έχει έρθει. Την βλέπουμε και τη ζούμε κάθε μέρα. Στους δρόμους με τους άστεγους και τους άνεργους, στο σπίτι μας και στο εισόδημά μας, στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Επιστρέψαμε στην δεκαετία του 50 μέσα σε δύο χρόνια, αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία. Συνεπώς στον κόσμο -όταν μας το ανακοινώσουν και επίσημα- θα πω αυτό που λέω εδώ και δύο χρόνια. Σταθείτε αλληλέγγυοι στον διπλανό σας. Όλοι και όλες μαζί, κανείς μόνος του στην κρίση. Ανυπακοή σε όσους χρεοκόπησαν οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά την χώρα. Να τα αλλάξουμε όλα, να κερδίσουμε πάλι όλα όσα μας έκλεψαν. Να συμβάλλουμε σε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε να «απολογηθεί» για ένα πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα που έχει στο γραφείο του καθώς ο δημοσιογράφος του περιοδικού «Fagazine» του υπενθύμισε πως ο μεγάλος επαναστάτης είχε "συνεισφέρει" ως προς τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους ομοφυλόφιλους στην Κούβα, στις πύλες των οποίων υπήρχε η αναγραφή "Η δουλειά θα σας κάνει άνδρες".

«Πολλά πορτραίτα κοσμούν το γραφείο μου. Ξέρω και κατανοώ τις ενστάσεις σας. Στη «ζυγαριά» της ιστορίας πιστεύω όμως πως πρέπει να λαμβάνουμε τα πάντα υπόψη μας. Έτσι δεν θα αδικήσουμε κανέναν και καμία. Και όσοι και όσες έχουν αδικηθεί, αυτοί έχουν τη γενναιότητα να μην αδικούν. Εκείνο που μου προκαλεί αγανάκτηση είναι αυτό που συμβαίνει στην εποχή μας και στα του οίκου μας. Στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ όσο και στο σώμα της κοινωνίας, η κυρίαρχη και ατύπως επίσημη αντίληψη που αναπαράγεται με έντονο τρόπο και σε καθημερινή βάση είναι βαθύτατα σεξιστική» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/28/2012 05:00:00 πμ