[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Χρουσαλά - Πατίτσας: Διακοπές στο Αιγαίο με το δεσμευμένο σκάφος

Την ίδια ώρα που οι Έλληνες αυτοκτονούν , είναι άνεργοι, πεινούν.


Μπορεί το 28μετρο σκάφος του Λέοντα Πατίτσα να είναι δεσμευμένο από το ΣΔΟΕ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον εφοπλιστή, από το να το πάρει και να πάει κρουαζιέρα στο Αιγαίο, με την Μαριέττα Χρουσαλά. Το ζευγάρι, επιβιβάστηκε στο....
«Mirage» το περασμένο Σαββατοκύριακο, σαλπάροντας για Μύκονο. Το ζευγάρι, επέστρεψε...
στην ΑΘηνα την Κυριακή, και το «Mirage» έδεσε στη Βουλιαγμένη. Ωστόσο, η μετακίνηση τους αυτή, σήμανε συναγερμό στο ΣΔΟΕ, μιας και το υπερπολυτελές σκάφος είναι δεσμευμένο, και ελέγχεται για οφειλές στο Δημόσιο, μιας και ήταν δηλωμένο ως «επαγγελματικό».

Για την νομιμοποίηση του, ο Λέων Πατίτσας θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό του 1.000.000 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής έχει εμφανίσει ορισμένα ναυλοσύμφωνα, που δείχνουν ότι όντως η χρήση του ήταν επαγγελματική.

Ωστόσο, ο αρμόδιος διευθυντής του ΣΔΟΕ, υποστηρίζει πως «ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», τονίζοντας πως «όταν ένα σκάφος είναι δηλωμένο επαγγελματικό αλλά προδήλως χρησιμοποιείται για προσωπικά ταξίδια, αποδεικνύεται ότι η ΝΕΠΑ (ναυτιλιακή εταιρία πλοίων αναψυχής), ήταν τέχνασμα ώστε να μην πληρωθούν οι φόροι. Αυτές οι περιπτώσεις προκαλούν ανοιχτά το δημόσιο αίσθημα. Αν δεν παρουσιαστούν τ΄απαραίτητα δικαιολογητικά από τον κύριο Πατίτσα, το σκάφος θα κατασχεθεί άμεσα».


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/16/2012 06:18:00 μμ