[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Κατά του ΕΟΠΥΥ στρέφονται οι γιατροί

Μετά τους φαρμακοποιούς στο χορό των κινητοποιήσεων ετοιμάζονται να μπουν οι γιατροί για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με "Τα Νέα", οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απειλούν με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του....Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι αν δεν εξοφληθούν οι συμβεβλημένοι με το νέο Ταμείο γιατροί, οι νομικοί...
σύμβουλοι του Συλλόγου θα προχωρήσουν σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα με
αναγκαστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού.

Επιπλέον, ο κ. Βλασταράκος διευκρινίζει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, το οποίο θα καθορίσει τη στάση του αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

«Υγειονομική βόμβα, έτοιμη να εκραγεί» χαρακτηρίζει σε αντίστοιχη ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νέο Ταμείο. Οι γιατροί υπενθυμίζουν ότι οι ανεξόφλητες οφειλές αγγίζουν πλέον τα 570 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, οι συμβεβλημένοι γιατροί καλούν όλους τους ιατρικούς συλλόγους σε πανιατρική συστράτευση, επισημαίνοντας ότι «η υγεία δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετείται με συμβεβλημένους ιατρούς στα όρια των οικονομικών τους αντοχών στα ιατρεία τους και με απλήρωτους για τις εφημερίες τους ιατρούς σε νοσηλευτικά ιδρύματα».


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/16/2012 07:10:00 μμ