[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σε δήμους

Θετικά γνωμοδότησε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε αιτήματα για προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων.

Η επιτροπή του ΣτΕ έκρινε ότι συντρέχουν νόμιμες προϋποθέσεις για την κατ' εξαίρεση πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Για 91 υδρονομείς του δήμου Αλμωπίας στο νομό Πέλλας, για 33 υδρονομείς στο δήμο Σητείας με...
οχτάμηνες συμβάσεις και για 21 υδρονομείς και έναν επόπτη άρδευσης στο δήμο Πλατανιά του νομού Χανίων, για τη αρδευτική περίοδο μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

- Για 59 άτομα με δίμηνες συμβάσεις στο δήμο Αμφιλοχίας σχετικά με τις ανάγκες παιδικών κατασκηνώσεων, για 20 άτομα με δίμηνες συμβάσεις στο αθλητικό καλοκαιρινό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών του πολιτιστικού και αθλητικού οργανισμού δήμου Βριλησσίων, για 14 άτομα με δίμηνη απασχόληση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, για έξι άτομα σε παρεμφερές πρόγραμμα του δήμου Παπάγου-Χολαργού, για έξι άτομα με δίμηνες συμβάσεις για το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Χίου.

Επιπλέον, η επιτροπή του ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη εννέα ατόμων με δίμηνες συμβάσεις εργασίας προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες δημοτικών βρεφοκομείων της Θεσσαλονίκης. Ακόμη εγκρίθηκε η πρόσληψη 32 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις εργασίας που θα απασχοληθούν στη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση Καβάλας, όπως και η πρόσληψη έξι ατόμων για τις ανάγκες της ΜΑΔΕΣ (Μονομετοχικής Ανώνυμης Δημοτικής Εταιρείας Σητείας) με δίμηνες συμβάσεις εργασίας.

Επιπλέον, η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ έκανε δεκτό αίτημα να κινηθεί διαδικασία πρόσληψης 15 ατόμων ειδικότητας πωλητών με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας για τις ανάγκες του ταμείου αρχαιολογικών πόρων και απαλλοτριώσεων.

Κρίθηκε επίσης ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις να συνεχιστεί η πλήρωση θέσης γενικού διευθυντή του ΟΚΑΝΑ, ενώ απορρίφθηκε αίτημα των εργαζομένων στην αρχαιολογία που ζητούσαν να αρθεί η απαγόρευση προσλήψεων για όλα τα έργα του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ έκρινε ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να παραταθούν έως 6 μήνες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου 20 ατόμων που απασχολείται ως επικουρικό προσωπικό σε διάφορα νοσοκομεία και κέντρα υγείας νησιών του Αιγαίου και για να παραταθούν για αντίστοιχο διάστημα οι συμβάσεις 4 επικουρικών φαρμακοποιών σε ισάριθμα νοσοκομεία της Αττικής.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/20/2012 01:14:00 μμ