[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στη Νιγηρία

Έπειτα από τα αλλεπάλληλα κρούσματα θρησκευτικής βίας που καταγράφηκαν σήμερα, οι Αρχές της πολιτείας Καντούνα στη Βόρεια Νιγηρία αποφάσισαν να ισχύσει άμεσα το μέτρο της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας σε όλη την πολιτεία, χωρίς, όμως, να διευκρινίσουν συγχρόνως τη διάρκεια ισχύος του μέτρου αυτού.

Σήμερα έχουν σημειωθεί επιθέσεις εναντίον πέντε χριστιανικών ναών (οι δύο τελευταίες στην πόλη Καντούνα) και...
αντίποινα των νεαρών χριστιανών στην ίδια πόλη εις βάρος μουσουλμάνων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, έχουν χάσει τη ζωή τους επτά χριστιανοί και περίπου 20 μουσουλμάνοι, στα αντίποινα. Αυτά τα γεγονότα έχουν εξοργίσει νεαρούς χριστιανούς, στην πόλη Καντούνα, «που τραβούν έξω απ' τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα τους μουσουλμάνους οδηγούς τους και τους σκοτώνουν επί τόπου», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Η ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ», η οποία κάνει επιθέσεις εναντίον χριστιανικών ναών και αγωνίζεται να εγκαθιδρύσει τη «Σαρία» (ισλαμικό νόμο) σε όλη τη Βόρεια Νιγηρία, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις τρεις επιθέσεις τις πρωινές ώρες σήμερα.

Στη Νιγηρία, που είναι η πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα και μέλος του ΟΠΕΚ, οι χριστιανοί στην πλειονότητά τους ζουν στον Νότο, ενώ οι μουσουλμάνοι στον Βορρά. Η συμβίωσή τους συνδυάζεται με πολύ φονική βία σε όλη την «ενδιάμεση (γεωγραφική) ζώνη» της Νιγηρίας.

Η «Μπόκο Χαράμ» εδώ και πολλά χρόνια έχει κηρύξει αμείλικτο πόλεμο στη δυτική παιδεία.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/17/2012 07:00:00 μμ