[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Πρώην μπάτσος , νυν βουλευτής της ΝΔ σε "αντιφασιστικό" παραλήρημα...

Είναι να γελάει κανείς με τα μπατσάκια ... Ειδικά όταν πάρουν και καμιά θεσούλα στο δελφινάριο της πολιτικής. Διαβάστε π@π@ριές απο τον πρώην μπάτσο που έχει μούτρα και μιλάει.
Υπερασπίζεται την Κανέλλη , αδειάζει ακόμη και τους πρώην συναδέλφους του ενώ τσιμουδιά για την εγκληματικότητα των αλλοδαπών εις βάρος των Ελλήνων.
Απλά μας επιβεβαιώνει που φωνάζουμε το προφανές...
ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ , ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !


Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών...
Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Δημήτρης Κυριαζίδης, αποκαλύπτει πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες και στη Χρυσή Αυγή που αλωνίζουν σε όλη τη χώρα» και προτείνει «να θεσπίσει ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας, όργανα».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξή του στο pheme.gr

Κύριε Κυριαζίδη σας ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα αυτοδικίας ακροδεξιών ομάδων που επιτίθενται σε βάρος ανυπεράσπιστων μεταναστών;

«Βεβαίως και με ανησυχούν, όχι μόνον εμένα αλλά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που βλέπει τα κρούσματα βίας και τα φαινόμενα αυτοδικίας να αυξάνονται μέρα με την ημέρα. Εδώ και καιρό είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης, όπου ομάδες πολιτών ή πολιτικές ομάδες, ως άλλοι σερίφηδες, παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και αυτοδικούν»

Καθημερινά, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη χώρα καταγράφονται κρούσματα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών. Η αστυνομία δεν έχει ευθύνες;

«Βεβαίως και έχει ευθύνες η ηγεσία της αστυνομίας. Τέτοια φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίζονται. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της».

Πολλές φορές η αστυνομία δίνει την εντύπωση ότι κωλυσιεργεί σκοπίμως να παρέμβει, να εντοπίσει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

«Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των φαινομένων αυτοδικίας που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα σε βάρος μεταναστών. Δεν μπορεί η ηγεσία της αστυνομίας να κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, οι οποίες αλωνίζουν σε όλη τη χώρα».
 Πως θα μπορούσε να ανακοπεί αυτό το ογκούμενο κύμα ανομίας;

«Κατά τη γνώμη μου πρέπει να θεσπισθεί ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα όργανα που είναι εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας».

Και όμως πολίτες εμφανίζονται να επιχαίρουν για τις εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και να επικροτούν τη βία.

«Δεν μπορεί ομάδες πολιτών ή πολιτικές οργανώσεις να υποκαθιστούν την αστυνομία. Το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας, το οποίο η πολιτεία έχει αναθέσει στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), θα πρέπει να πάψει να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης διαφόρων ομάδων ή πολιτικών οργανώσεων.
Αυτές οι ομάδες που επιχειρούν να επιβάλλουν το νόμο, θέτουν σε πρωτοφανή δοκιμασία τους δημοκρατικούς θεσμούς, λειτουργούν κατά της Δημοκρατίας».

Η αστυνομία γνωρίζει τους δράστες, αλλά δεν τους συλλαμβάνει, υποστηρίζουν πολλοί.

«Πολλοί από τους δράστες, είναι γεγονός, ότι έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές και δικαστικές αρχές. Πρόκειται για άτομα ανυπόληπτα, με βεβαρημένο παρελθόν. Η τεκμηρίωση όμως της συμμετοχής τους όμως σε πράξεις αυτοδικίας, προϋποθέτουν την ύπαρξη αδιάσειστων στοιχείων και φυσικά τις μαρτυρίες είτε των θυμάτων είτε αυτοπτών μαρτύρων. Κι αυτά τα στοιχεία δεν είναι πάντοτε εύκολο να βρεθούν».

Πως φτάσαμε ως εδώ, δεν έχει ευθύνη η πολιτεία;

«Δεν ευθύνεται μόνον η πολιτεία, αλλά και εμείς οι ίδιοι, οι πολίτες, η κοινωνία. Αφήσαμε έδαφος να ανθίσουν τα άνθη του κακού, διάφορα μπουμπούκια που εκμεταλλεύονται από τη μια το έλλειμμα ασφάλειας και από την άλλη την τρωθείσα ψυχολογία των αστυνομικών, ως αποτέλεσμα της διαπόμπευσης και του κοινωνικού στιγματισμού που υφίστανται».

Είδατε τα ποσοστά που έλαβε η Χρυσή Αυγή στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν αστυνομικοί.

«Δεν είναι ανεξήγητα τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία. Όταν επί δεκαετίες η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στους αστυνομικούς, όταν οι πολίτες δεν δείχνουν διάθεση να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όταν η πολιτεία τους αντιμετωπίζει σαν στελέχη δευτέρας διαλογής της δημόσιας διοίκησης, όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των αστυνομικών. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια».

Ποια η γνώμη σας για την ενέργεια των μέχρι πρότινος συναδέλφων σας της Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης και τη μήνυση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη;

«Θα το πω απλά: Έκαναν πατάτα! Δεν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο παρόμοια ζητήματα. Εκτός των άλλων το σχόλιο της κυρίας Κανέλλη, είναι σαφές ότι δεν αφορούσε τους αστυνομικούς».


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/30/2012 12:10:00 μμ