[Greek Alert] NIGEL FARAGE - Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ! (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ)




Το παρόν δημοσιευθέν στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" στο φύλλο της 14.6.2012


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του Ευρωβουλευτή και προέδρου του UKIP Nigel Farage στον

Πάνο Χατζηγεωργιάδη
Μέλος ένωσης μουσικοσυνθετών Αγγλίας
Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος
ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ


Ο γνωστός για την φιλελληνική του στάση άγγλος ευρωβουλευτής και πρόεδρος του UKIP Nigel Farage μιλάει για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα,την θέση της στην ευρωπαική ένωση αλλά και για τον ΛΑ.Ο.Σ και τον πρόεδρο του κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.


Ερώτηση - κ. Farage σας ευχαριστω καταρχάς για αυτή την συνέντευξη,την κυριακή που μας έρχεται εδώ στην Ελλάδα έχουμε τις νέες επαναλήπτικές εκλογές μιάς και δεν προέκυψε κυβέρνηση εώς τώρα,πιστεύετε οτι η πολιτική αστάθεια στην χώρα θα επηρεάσει την ευρωπαική ένωση και αν ναι με ποιούς τρόπους.

Nigel Farage - Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα έχει δύο όψεις,αφενός παρέχει την ευκαιρία στην κεντρική διήκηση της ευρωπαικής ένωσης να συνεχίζει και να επεκτείνει τον έλεγχο της επάνω στην χώρα ενώ αφετέρου παρέχει στους γηγενείς Έλληνες να ξανακερδίσουν τον έλεγχο της δικής τους μοίρας.


Ερώτηση - Ως πολιτικός του αγγλικού κοινοβουλίου αλλά και ως ευρωβουλευτής,πως βλέπετε τον ρόλο της Ελλάδας τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και μέσα στην ευρωπαική ένωση ; πιστεύετε πως η Γερμανία επεδείξε πραγματική αυστηρότητα όσον αφορα τα οικονομικά της Ελλάδας ή οτι αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να έχουν ήδη παρθεί απο τις ελληνικές κυβερνήσεις αλλά όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε λόγω του οτι κάποιοι φοβόνταν το πολιτικό κόστος ;


Nigel Farage - Η Ελλάδα θα μπορούσε να αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων εάν έπαιρνε το κουράγιο να παίξει τον ρόλο ενός ανεξάρτητου κράτους,αυτή είναι και η μοναδική λύση στα όποια προβλήματα της.
Το να χορεύει η χώρα στους ρυθμούς της ευρωπαικής ένωσης δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα και συνεχίζοντας να το κάνει θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την θέση της.




Ερώτηση - Οι προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαίου,έδειξαν μια τάση του κόσμου το να έχει πλέον κουραστεί απο τα προηγούμενα κόμματα του δικομματισμού δίνοντας τους συνολικά ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό σε σχέση με το παρελθόν,ενώ ταυτόχρονα παρατηρήθηκε και η ενίσχυση ακραίων κομμάτων όπως το κόμμα της Χρυσής Αυγής για την δεξιά παράταξη και του ΣΥΡΙΖΑ για την αριστερά,πιστεύετε πως αυτή η πόλωση θα οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή ; είναι αυτή η φυσική συνέπεια του μνημονίου που επιβλήθηκε ;


Nigel Farage - ΟΧΙ,αυτό είναι απλώς η έκφραση της δυσλειτουργίας την οποία έχει δημιουργήσει η ευρωπαική ένωση αν και το μνημόνιο έκανε τα πράγματα χειρότερα.
Εάν οι Έλληνες μπορούν να σχηματίσουν μιά πατριωτική κυβέρνηση ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, τότε θα μπορέσουν να ενωθούν όσον αφορά την υπεράσπιση των εθνικών τους συμφερόντων.
Εάν δεν το μπορέσουν, τότε θα σταματήσουν να υπάρχουν ως αυτοδιοικούμενος λαός.



Ερώτηση - Το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ και του προέδρου του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη δεν κατάφερε να είναι στην νέα βουλή με βάση την απόφαση του λαού στις περασμένες εκλογές,πολλοί λένε πως αυτό έχει να κάνει με την στάση του κόμματος όσον αφορά το μνημόνιο,πως θεωρείτε οτι αυτό το συγκεκριμένο κόμμα μπορεί να βοηθήσει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην χώρα ;



Nigel Farage - Εάν το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ μπορεί να συμμετέχει στον σχηματισμό μιάς ανεξάρτητης ελληνικής κυβέρνησης τότε θα έχει ένα ένδοξο μέλλον,εάν όμως συνεχίσει να συνηγορεί υπέρ των τακτικών της ευρωπαικής ένωσης τότε διαλυθεί.


Ερώτηση - Τι εύχεστε στον πρόεδρο καρατζαφέρη για τις επερχόμενες εκλογές αλλά και για το μέλλον ;


Nigel Farage - Θα του ευχόμουν οι οποιεσδήποτε πολιτικές υιοθετήσει να βρούν τον λαό σύμφωνο και στην κάλπη.



--
Ανάρτηση Από τον/την Panos Chatzigeorgiadis στο Greek Alert τη 6/16/2012 11:35:00 πμ