[Greek Alert] ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. "ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΩΡΑ" (ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ)




Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ

Το παρόν δημοσιευθέν στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" στο φύλλο της 28.6.2012

Του Πάνου Χατζηγεωργιάδη

Μέλος ένωσης μουσικοσυνθετών Αγγλίας
Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος
Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ
panoschatzigeorgiadis@gmail.com




Ενώ η οικονομική κρίση η οποία στην ουσία δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου της αξιακής κρίσης και του εκπεσμού των όσων θεωρούσαμε δεδομένα σε μιά χώρα η οποία αυτοπαγιδεύτηκε στην ψευδοευμάρια του καπιταλισμού και δάγκωσε για καλά το τυράκι της ψευδεπίγραφης ζωής με δανεικά και χωρίς ιδανικά,βαραίνει τα κεφάλια όλων ως άλλη δαμόκλειος σπάθη και ενώ ο έλληνας παλεύει για μια φρατζόλα ψωμί κυριολεκτικά στις ουρές των διάφορων συσσιτίων, κάποιοι έχουν βάλει ως στόχο εδώ και δεκαετίες το μεγάλο κοσμηματοπωλείο που λέγεται Μακεδονία και Θράκη.

Είς εξ αυτών όπως αποδυκνείεται εγγράφως πλέον, με βάση τα ντοκουμέντα που παραθέτω εδώ,είναι και το "πολύ" Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας το πρό του 1924 ονόματι ΣΕΚΕ το οποίο ακολουθώντας την διαδικασία της "μπολσεβικοποίησης" υπέγραψε όρους πλήρως ανθελληνικούς προκειμένου να λάβει το όνομα Franchise του Κ.Κ. έπειτα απο το έκτακτο συνέδριο το οποίο συγκαλείται απο τις 26 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου του 1924 τις θέσεις του οποίου συνεδρίου παραθέτω επίσης εδώ.

Τα ντοκουμέντα τα οποία θα δείτε εδώ δεν πρόκειται για χαρτία με στοιχεία κατασκευασμένα και αποκτούν ιδιαίτερη αξία διότι προέρχονται απο το ίδιο το όργανο του κόμματος του ΚΚΕ,την εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" όπου ρίζες βάζει ο καθένας αυτό που όλοι φανταζόμαστε.

Δείτε λοιπόν μέσα απο τον ίδιο τον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" του τότε,το πως αντιμετωπίζει το ΚΚΕ το ζήτημα της μακεδονίας αλλά και της θράκης,φαντάζομαι δε, πως όσοι διαβάζετε το παρόν δεν θα έχετε καμιά αμφιβολία περί του αντιθέτου σχετικώς με τον ρόλο του ΚΚΕ,όμως αυτά παρατίθενται γενικώς και για όσους έχουν ανοιχτό μυαλό προκειμένου να τα διαβάσουν,να φρίξουν και να σκεφτούν...



ΣΤΗΛΗ

"ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ"

ΦΥΛΛΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

ΕΤΟΣ Ζ/ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β/ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 2643 - 1143

13.12.1924 ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

"Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"



Αντιγράφω επί λέξη.


"Η επιδρομή της ανεπτυγμένης ήδη σωβινιστικής μπουρζουαζίας των γειτονικών βαλκανικών κρατών,η διεισδύση των οργάνων της ανάμεσα στους μακεδονικούς πλυθησμούς - παρεμπόδιζε και διατάραξε την ομαλή πορεία της εθνικής εξελίξεως των και έτσι παρουσιάστηκε στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το φαινόμενο ενός ΛΑΟΥ απο τον οποίον ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ το δικαίωμα να ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ με το όνομα της ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥ,ο οποίος οφείλει ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ,να είναι ΕΛΛΗΝΑΣ,Βούλγαρος,Σέρβος,

πάντως οτιδήποτε άλλο απο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

"Ήλθε έπειτα το ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ,ο άγριος εκπατρισμός και βίαιος εκσερβισμός,εκβουλγαρισμός και ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ."

"Μπροστά σε αυτόν τον αγώνα,το ελληνικό,το βαλκανικό προλεταριάτο και τα Κ.Κ. αντιμετωπίζουν ορισμένα καθήκοντα θεμελιώδους σπουδαιότητας,τόσο για την βασική προγραμματική θέση του ταξικού αγώνος των,όσο και για την επιτυχία του τελικού των σκοπού,που είναι το γκρέμισμα της μπουρζουαζίας ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ"



ΦΥΛΛΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β/ΧΡΟΝΟΣ 7ος/ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 2645 - 1145



14.12.1924 ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜ. ΚΟΜΜΑΤΟΣ (26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1924)



ΘΕΣΗ Νο 4. ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ !!!


"Καταπιέζει τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ - Σ.Σ. Η ευρωπαική μπουρζουαζία -

"Με τις "εθνικές" προπαγάνδες και με τις μηχανοραφίες αγωνίζονται για την καταπάτηση ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

"Η Ελληνική μπουρζουαζία αφού τους εξεσπίτωσε,τους εσώρευσε σαν σαρδέλλας βιαστικά 700.000 δυστυχισμένους πρόσφυγας,οχι για να τους εγκαταστήσει παρά για να εποικίσει τον ντόπιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ πλυθησμό και να χει τους πρόσφυγες αυτούς έτοιμο κρέας για τα κανόνια στον πόλεμο τον καινούριο"

"Όπως η βουλγαρική και η σερβική έτσι και η Ελληνική πλουτοκρατία,ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,δίχως την ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ,είναι αδύνταον να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό."

"Η ντόπια μπουρζουαζία είναι ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ"

"Αν δεν συντρίψουμε τον ΕΘΝΙΚΟ ΖΥΓΟ της ντόπιας μπουρζουαζίας που ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ,δεν μπορούμε να συντρίψουμε τον κοινωνικό ζυγό που βαρύνει επάνω μας"

"ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗ" !!!

Κάντε ένα ψάξιμο στα φύλλα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ εκείνον τον καιρό και θα βρείτε πολλά "ωραία" τέτοια που φανερώνουν τον αντεθνικό ρόλο του ΚΚΕ,τώρα πως ένα κόμμα με αεθνική ιδεολογία που βλέπει παντού την μπουρζουαζία και την κάθε λογής πλουτοκρατία,κόπτεται για την ΕΘΝΙΚΗ ανεξαρτησία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ αυτό είναι απορίας άξιον...

ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Να ποιός είταν ένας απο τους όρους για το πρώην ΣΕΚΕ προκειμένου να ενταχθεί στην κοινωνία των Κ.Κ.
για την αποκατάσταση όμως του δικαίου το στέλεχος του ΣΕΚΕ Γ. Κορδάτος ο οποίος προς τιμήν του αντετάχθη στην θέση αυτή της Γ΄ Διεθνούς,διεγράφη και δεν επανήλθε ποτέ στις τάξεις του ΚΚΕ.


Τα κείμενα που παρέθεσα βρίσκονται στα ως άνω αναφερθέντα φύλλα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και εδώ να ευχαριστήσω την Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος για την φοβερή δουλεία όσον αφορά την ψηφιοποιήση,χιλιάδες φύλλα εφημερίδων μπορεί να βρεί κάποιος στον παρακάτω σύνδεσμο.


http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html


--
Ανάρτηση Από τον/την Panos Chatzigeorgiadis στο Greek Alert τη 6/29/2012 09:33:00 πμ