[Greek Alert] Ένας Φράγκος απέναντι στα Καλάσνικοφ και τους Τούρκους


  • Ο Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος σήµερα είναι υπουργός Εθνικής Άµυνας, έφυγε κακήν κακώς από το στράτευµα µε δήθεν κατηγορίες για «κινηµατικές» καταστάσεις, µα στη σηµερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση µπήκε µετά από πρόταση πολύ ισχυρού παράγοντα και µε τη σύµφωνη γνώµη όλων των κοµµάτων.
  • Τι συνέβη, λοιπόν, και πώς ένας τιµηµένος αξιωµατικός που έφυγε ως «ταραχοποιός» γυρίζει στον τόπο του… εγκλήµατος και µάλιστα µε δάφνες; Απλά, για να ξέρετε, ο Φραγκούλης Φράγκος τοποθετήθηκε στη συγκεκριµένη θέση επειδή είναι από τους λίγους ανθρώπους που µπορεί να αντιµετωπίσει τις συµµορίες µε τα Καλάσνικοφ και τους Τούρκους σε ενδεχόµενο θερµό επεισόδιο.
Οι πολιτικοί αρχηγοί που συναντήθηκαν µε τον Κάρολο Παπούλια έδειξαν, έστω την τελευταία στιγµή, ηθικό ανάστηµα, πατριωτισµό και ευθύνη. Παραµερίζοντας τα όποια κοµµατικά συµφέροντά τους, αποφάσισαν σε πολύ συγκεκριµένα υπουργεία να τοποθετήσουν ανθρώπους που µπορούν να πάρουν στην πλάτη τους τη χώρα, ακόµα και αν δεν αναδειχτεί κυβέρνηση µετά την 17η Ιουνίου.
Το τραγικό σενάριο
Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν καταλάβει εδώ και αρκετό καιρό ότι τα πολιτικά πράγµατα οδηγούνται σε αδιέξοδο, οδηγώντας σε αδιέξοδο και την κοινωνία. Θέλησαν, λοιπόν, µέσα σε αυτό το κλίµα, την ύστατη στιγµή να προστατέψουν τη χώρα από τα χειρότερα Στο σηµερινό ρεπορτάζ θα ασχοληθούµε µόνο µε τον τοµέα της εθνικής άµυνας, όχι µόνο διότι θεωρούµε ότι είναι πιο σηµαντικός, αλλά και επειδή θα µας απασχολήσει το αµέσως επόµενο διάστηµα.
Οι πολιτικοί αρχηγοί προέβλεψαν ότι η χώρα ίσως περάσει πολύ µεγάλη περιπέτεια αν µετά τις 17 Ιουνίου βρεθεί το κράτος στη δυσάρεστη θέση να κηρύξει στάση πληρωµών. Ήθελαν, λοιπόν, να τοποθετήσουν στη θέση του υπουργού Εθνικής Άµυνας έναν άνθρωπο που θα είχε τα κότσια να αντιµετωπίσει την κατάσταση. Έναν από τους καλύτερους αξιωµατικούς που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός. Το όνοµά του είναι Φραγκούλης Φράγκος.



--
Ανάρτηση Από τον/την greekalert στο Greek Alert τη 6/15/2012 10:24:00 μμ