[Greek Alert] Βενιζέλος-Κουβέλης προβληματίζονται για την «επάρκεια» Αβραμόπουλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης σχεδίαζαν να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαράτην Πέμπτη στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες προκειμένου να στείλουν μήνυμα υπευθυνότητας στους εταίρους για τις προθέσεις της ελληνικής τρικομματικής κυβέρνησης. Ωστόσο, τα σχέδια χάλασαν μετά την ασθένεια του Αντώνη Σαμαρά και οι δυο αρχηγοί προβληματίζονται για τη συνέχεια.
Υπό κανονικές συνθήκες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα τριμερής συνάντηση μεταξύ των αρχηγών των τριών κομμάτων. Είχε μάλιστα αποφασιστεί οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης να μεταβούν στις Βρυξέλλες και την ώρα που ο κ. Σαμαράς θα βρισκόταν στο δείπνο των ηγετών οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούσαν να βρίσκονται στην αίθουσα της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ίδιο κτίριο ώστε σε περίπτωση που προέκυπτε κάποιο θέμα στη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους ο κ. Σαμαράς να μπορούσε να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη των δυο κυβερνητικών εταίρων.
Τώρα το σχέδιο αυτό δείχνει να ναυαγεί παρότι ο κ. Βενιζέλος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται πώς να αναλάβει πιό ενεργό ρόλο στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης αφού αρνήθηκε τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που είχε πέσει αρχικά στο τραπέζι.
Κύκλοι της Ιπποκράτους έθεταν χθες κάποια ερωτήματα σε σχέση με το πώς ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μπορέσει να εκπροσωπήσει επαρκώς τη χώρα στη Σύνοδο και ευελπιστούσαν ότι το θέμα αυτό θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες ώρες.
Σήμερα ενδέχεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κουβέλη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποφασιστεί το θέμα της εκπροσώπησης της χώρας στις Βρυξέλλες. Οι δυο αρχηγοί θα αποφασίσουν αν θα συνοδεύσουν τελικά την ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στη Σύνοδο Κορυφής.

iefimerida.gr

Σχόλιο greekalert
Λογικό είναι να προβληματίζονται... στην Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν σοβαρα θέματα και όχι πως θα μπουν κάγκελα στην πόλη των Βρυξελλών ούτε φυσικά για το αν θα παιανίσει η μπάντα της πόλης....

--
Ανάρτηση Από τον/την greekalert στο Greek Alert τη 6/25/2012 01:40:00 μμ