[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ... ΑΠΟ 1244 ΠΕΡΥΣΙ, ΦΕΤΟΣ ΜΟΛΙΣ 580...!

Σκληρή «μάχη» για την εισαγωγή στις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πρέπει να δώσουν οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών, καθώς ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις που διατίθενται φτάνουν συνολικά τις 580 από 1.244 πέρυσι. Σύμφωνα με την προκήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 500 θέσεις θα δοθούν για τις σχολές Αστυφυλάκων και 80 για τις σχολές Αξιωματικών.

Μία πρώτη εκτίμηση για την κίνηση των βάσεων είναι ότι θα κινηθούν ανοδικά, καθώς την ώρα που αυξάνονται οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν σε μία σχολή που οδηγεί απευθείας στο Δημόσιο, οι θέσεις μειώνονται στο μισό.

Κατά τα λοιπά, όσοι επιθυμούν να εισαχθούν στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και τις 6 Ιουλίου στα αστυνομικά τμήματα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους, ενώ οι υποψήφιοι της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού» θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μέχρι 27 Ιουλίου στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα προξενεία των χωρών που μένουν.

Δικαίωμα εισαγωγής στις αστυνομικές σχολές, σύμφωνα με την προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν όλοι όσοι διαθέτουν τα ακόλουθα προσόντα και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

-Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2012, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 01-01-1987 και μεταγενέστερα.
-Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα -Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της Χώρας.
-Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών Στρατού Ξηράς.
-Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.
-Να έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.
-Να μην έχουν καταδικασθεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή των εγκλημάτων ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας κ.λπ.

-------------------------------------
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/23/2012 04:32:00 μμ