[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΟΚ...;;; ΙΤΑΛΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ...!



ΣΚΟΥΛΗΚΑΚΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ... ΤΙ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΑΛΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...;;; ΛΕΦΤΑ; ΑΓΟΡΑΚΙΑ; ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ; ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΛΕΞΕΙΣ, ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ:

Οι Ιταλοί γερουσιαστές στη διάσκεψη που διοργάνωσαν στη Γερουσία επισήμαιναν ότι πρέπει να ταχθούν υπέρ των Τουρκοκυπρίων στο θέμα του Κυπριακού.

Ο γερουσιαστής από το Δημοκρατικό Κόμμα Μάρκο Περντούκα αφού υπενθύμισε ότι έμειναν μόνο δέκα ημέρες στην ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τον ρωμαίικη διοίκηση της Νότιας Κύπρου δήλωσε ότι πρέπει να κινητοποιηθούν μια ώρα αρχύτερα.

Ο Περντούκα αφού σημείωσε ότι η Ιταλία πρέπει να δώσει υποστήριξη στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων δήλωσε «πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε που η Νήσος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά οι περίπου 260 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι δεν έχουν οποιαδήποτε δικαίωμα. Πρέπει να σεβαστούμε τα διεθνή δικαιώματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Το γεγονός ότι η Ρωμαίικη πλευρά θα αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία από τις 1 Ιουλίου διατρέχει κίνδυνο όχι μόνο για το Κυπριακό αλλά και όσον αφορά τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ» δήλωσε ο Περντούκα και έκανε νύξη στην απόφαση της Τουρκίας να παγώσει τις σχέσεις της με την Κοινότητα κατά τη διάρκεια της προεδρίας της ρωμαίικης διοίκησης.

Ενώ η αντιπρόεδρος της Ιταλικής Γερουσίας Έμμα Μπονίνο από την πλευρά της σημείωσε ότι πρέπει να υποστηριχτεί κάθε είδους πρωτοβουλία για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Hakkı Akil στη Ρώμη δήλωσε ότι ήταν μεγάλο λάθος η ένταξη της Ρωμαίικης διοίκησης στην ΕΕ σαν να είναι η μοναδική εκπρόσωπος του νησιού.

«Οι Ρωμιοί με την ένταξη στην Κοινότητα νομίζουν ότι πραγματοποίησαν την «Ένωσις» στο νησί» δήλωσε ο πρεσβευτής Akil και τόνισε ότι στους Ρωμιούς παρέχεται κάθε είδους πολιτική και οικονομική βοήθεια.

Ενώ ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου στη Ρώμη Növber Vechi Ferit αφού σημείωσε χαρακτηριστικά «σαν Τουρκοκύπριοι δοκιμάσαμε κάθε οδό για τη λύση» δήλωσε ότι είναι απαράδεκτα τα εμπάργκο και οι αποκλεισμοί που υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι. (trt)

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/25/2012 10:46:00 πμ