[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ...

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) παρουσιάζει την ιστοσελίδα www.1againstracism.gr και προσκαλεί ανθρώπους από όλους τους χώρους να «Κάνουν 1 Κίνηση» και να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική βία. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ανανεώνεται τακτικά με επώνυμα άρθρα, μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της ρατσιστικής βίας και την προώθηση ουσιαστικού διαλόγου.

Η πλατφόρμα αποτελεί τον πυρήνα της εκστρατείας της Υ.Α. με κεντρικό μήνυμα «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!» που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του χρόνου. Στόχος της είναι να αντιδράσει στις όλο και συχνότερες επιθέσεις μίσους κατά αλλοδαπών με μόνο κριτήριο το χρώμα ή την καταγωγή τους, ένα φαινόμενο που τον τελευταίο χρόνο έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Τα θύματα – πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά – δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί το θεωρούν μάταιο. Η ατιμωρησία και η ανοχή διευρύνουν τον κύκλο της βίας.

Η εκστρατεία εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Υ.Α. για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας. Ήδη από την 1η Οκτωβρίου 2011 λειτουργεί πιλοτικά Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίξει την εκστρατεία με πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές μεταξύ άλλων οι (ενδεικτικά): Νίκος Κωνσταντάρας (Διευθυντής Σύνταξης της Καθημερινής), Γκάζι Καπλάνι (Δημοσιογράφος, Συγγραφέας), Γιάννης Πανούσης (Καθηγητής ΜΜΕ, Εγκληματολόγος), Ευγενία Κουνιάκη (Δικηγόρος θυμάτων ρατσιστικής βίας), Νίκος Σούλης (Σκηνοθέτης), Μιχάλης Ρέππας & Θανάσης Παπαθανασίου (Σκηνοθέτες - Σεναριογράφοι), MC Yinka (Μουσικός, Τραγουδιστής), Niko Ago (Δημοσιογράφος), Αντώνης Κανάκης (Παρουσιαστής), Δημήτρης Χριστόπουλος (Αντιπρόεδρος ΕΕΔΑ, Καθηγητής Παντείου), Πάνος Χριστοδούλου (Διευθυντής Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες), Μαρία Ψαρά (Δημοσιογράφος), Κατερίνα Κιτίδη (Δημοσιογράφος), Θοδωρής Γεωργακόπουλος (Δημοσιογράφος, Συγγραφέας), Μαρίνα Δεμερτζιάν (Δημοσιογράφος), Ειρήνη Ζαρκαδούλα (Δημοσιογράφος) κ.α.
· 
Για περισσότερες πληροφορίες:
- Ελισάβετ Ναζλή, Συντονίστρια Εκστρατείας, e-mail: 1@1againstracism.gr
- Καίτη Κεχαγιόγλου, Υπεύθυνη Τομέα Ενημέρωσης ΥΑ,  e-mail: kehayioy@unhcr.org
- Στέλλα Νάνου, Βοηθός Τομέα Ενημέρωσης ΥΑ, e-mail: nanou@unhcr.org

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/26/2012 08:11:00 μμ