[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΙΣΧΥΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

Ένα ακόμα ισχυρό «χτύπημα» στο παραεμπόριο, επέφερε η Δημοτική Αστυνομία των Χανίων, η οποία το διάστημα από 3-12 Ιουνίου 2012, προχώρησε σε κατασχέσεις 1.325 προϊόντων παραεμπορίου από πλανόδιους μικροπωλητές, στην Παλιά Πόλη αλλά και σε άλλες περιοχές των Χανίων (π.χ. Μουρνιές-Ελ. Βενιζέλου) καθώς και σε πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου στη Δ.Ε. της Ν. Κυδωνίας (Αγία Μαρίνα, Χρυσή Ακτή).
 Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο μήνα, η Δημοτική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις πάνω από 2.000 προϊόντων παραεμπορίου, η πώληση των οποίων αφαιρει σημαντικά έσοδα από το ελληνικό κράτος ζημιώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία και απειλώντας τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων του Δήμου μας, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως η σημερινή.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Παλιά Πόλη

Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εντατικοί έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας στην Παλιά Πόλη των Χανίων για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και επισκέπτες αυτής. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διεξήχθησαν το διάστημα από τις 4-10 Ιουνίου 2012, βεβαιώθηκαν:

• 83 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση και λοιπές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.,
• 7 παραβάσεις για μη τήρηση διατάξεων προστασίας αρχαιοτήτων και ανθυγιεινές εστίες/ακάλυπτα οικόπεδα
• 6 παραβάσεις για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων
• 3 Κατασχέσεις Εμπορευμάτων
• 1 παράβαση πλανόδιου εμπορίου (χωρίς άδεια).

«Προτεραιότητα μας είναι η συνεχής αστυνόμευση στην Παλιά Πόλη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες αυτής. Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί καθημερινά τακτικούς - αλλά και έκτακτους – ελέγχους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί σε όλους μας από το Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη» τονίζει σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων, Μανούσος Λιονάκης.flashnews.gr


--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/22/2012 09:32:00 πμ