[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ

Θετική είναι η Αυστρία στην προοπτική συζήτησης επί του χρονοδιαγράμματος του ελληνικού προγράμματος και τυχόν επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, σύμφωνα με δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελάριου, Βέρνερ Φάιμαν. Υπέρ της θέσης αυτής και ο αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Ωστόσο, όλοι θέτουν σαν απαραίτητη προϋπόθεση την τήρηση των δεσμεύσεων από πλευράς της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο καγκελάριος Φάιμαν, εφόσον οι 'Ελληνες συνεχίσουν να τηρούν τους όρους, από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ενωση θα συζητήσει μαζί τους το χρονοδιάγραμμα και, ανάλογα, θα δοθεί παράτασή του, είτε πρόκειται για μήνες είτε για χρόνια. Αυτή η συζήτηση θα γίνει με τους Έλληνες, ωστόσο, νωρίτερα, θα πρέπει να συζητηθεί η τήρηση των όρων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σπίντελεγκερ επισήμανε πως δεν είναι σκόπιμο να συζητείται τώρα αν η παράταση θα είναι ενός ή δύο χρόνων ή κάποιων μηνών, το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί, αφού γίνουν γνωστές οι προθέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Αυστριακός καγκελάριος διατύπωσε την άποψη πως θα πρέπει αφενός να δοθεί «ανάσα» στους Έλληνες, αφετέρου, όμως, οι ίδιοι θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να επιδείξουν βούληση για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάιμαν, θα πρέπει να τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, όμως, ο χρόνος αυτός δεν έχει κανένα νόημα αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τους όρους. Παράλληλα, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, παρατήρησε πως στάλθηκε ένα φιλοευρωπαϊκό μήνυμα και η ίδια στάση θα πρέπει να τηρηθεί και στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους. newsbeast.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/19/2012 08:12:00 μμ