[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΣΟΙ-ΜΠΛΕ... "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ..."

Στο γνωστό ... ρόλο του κακού ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που ενόψει διαπραγμάτευσης στέλνει μήνυμα ότι τίποτε δεν θα είναι εύκολο.

«Η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει αρκετά έως τώρα, αυτό πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα», είπε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας στο ZDF και συμπλήρωσε πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τις «εγχώριες πολιτικές δυσκολίες». Υπογράμμισε ωστόσο ότι «κανένας στη Γη που έχει παρακολουθήσει αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να σκεφτεί πως η Ελλάδα έχει υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί».

«Το πρόγραμμα πετυχαίνει πολύ καλά στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Δεν πετυχαίνει πολύ καλά στην Ελλάδα. Αλλά πρέπει να πετύχει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας μάλιστα πως οι μεγάλοι ασθενείς της νομισματικής ένωσης, η Ιταλία και η Ισπανία, «είναι διαφορετικές, αφού κάνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες».

«Πρέπει να πολεμήσουμε τα αίτια της κρίσης. Τη λύση δεν θα δώσουν μονάχα τα χρήματα ή οι διασώσεις ή η νομισματική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – αυτά ποτέ δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα». newsit.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/25/2012 08:12:00 πμ