[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ, ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ... "ΘΕΡΜΗ" Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Άναψαν τα αίματα έξω από το τουρκικό προξενείο όταν Κύπριοι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Τουρκικό Προξενείο όπου πραγματοποιείται σε λίγο η επισκεψη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προέδρου του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας.
Οι φοιτητές, που φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό και ελληνικές σημαίες, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το προξενείο και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση των γκλομπ, όπως και χημικών.

 Η κίνηση στην Αγίου Δημητρίου έχει διακοπεί και γίνεται εκτροπή των οχημάτων από Ιασωνίδου.
Κάθετες κλούβες υπάρχουν στο πάρκο Μανωλάκου Κυριακού και στα στενά γύρω από το προξενείο προκειμένου να εμποδίζουν την κυκλοφορία
Οι Κύπριοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Δ. Γούναρη.
Μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι φοιτητές είναι:
Ισαάκ-Σολωμέ δε θα σας ξεχνώ ποτέ
Έξω οι Τούρκοι από την Ελλάδα
Η Θράκη ανήκει στην Ελλάδα
Τούρκοι Μογγόλοι δολοφόνοι
Σκ... Σκ... στον τάφο του Κεμάλ

Το πανό που κρατούν οι Κύπριοι φοιτητές γράφει το σύνθημα: Δε γίνεται φιλία ελληνοτουρκική ενόσο στην Κύπρο υπάρχει κατοχή

Στο σημείο έχουν καταφθάσει και μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία φωνάζουν κάποιες φορές κοινά συνθήματα με τους Κύπριους φοιτητές.
Παράλληλα φωνάζουν συνθήματα κατά του Γιάννη Μπουτάρη, όπως "Μπουτάρη ξεφτύλα προσκύνα τον Αττίλα" και "Μπουτάρη σκουλήκι, η πόλη μας ανήκει".

11:37: Κατέφθασε στο Τουρκικό Προξενείο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί
11:50: Ο κ. Μπαχτσελί συνάντησε τον Τούρκο Πρόξενο Τουγρούλ Μπιλτεκίν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παραμείνει άλλες τρεις ώρες στη Θεσσαλονίκη και αφού γευματίσει θα αναχωρήσει για Σκόπια.
12:00: Στο σημείο πήγαν και αναρχικοί με καλυμμένα πρόσωπα και απειλούνται επεισόδια. Βρίσκονται λίγο πιο πάνω από τη Ροτόντα και ανάμεσα σε Χρυσσαυγίτες και Αναρχικούς βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς απειλούνται επεισόδια.
12:05: Επιτέθηκε λεκτικά στα μέλη της Χρυσής Αυγής από ένα μπαλκόνι μία γυναίκα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντεγκλήσεις από τα μέλη του κόμματος.
12:31: Ηρεμούν σιγά σιγά τα πράγματα έξω από το χώρο του προξενείου, με τους διαδηλωτές να αποχωρούν.

redalert.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/28/2012 12:59:00 μμ