[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΧΥΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ...! ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νιγηρία και 80 τραυματίστηκαν μετά από βομβιστικές επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των θυμάτων από τα αντίποινα στα οποία προέβησαν οργισμένοι νεαροί χριστιανοί.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι προέβησαν σε πέντε βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε εκκλησίες στην πόλη Ζάρια, με λίγα λεπτά διαφοράς η μία από την άλλη. Στην πρώτη έκρηξη, ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε προς στην εκκλησία ένα αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη μπροστά στην είσοδο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν αρκετοί.

Στη συνέχεια αντάρτες πέταξαν βόμβα στην άλλη εκκλησία σκοτώνοντας τέσσερα παιδία που έπαιζαν σε κοντινό δρόμο. Το οργισμένο πλήθος έπιασε τους δράστες και τους σκότωσε.

Η τρίτη έκρηξη σημειώθηκε σε εκκλησία στην πρωτεύουσα της επαρχίας, με άγνωστο αριθμό θυμάτων.

Στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλες δύο παρόμοιες επιθέσεις

Δεν υπάρχει ανάληψη των επιθέσεων, ωστόσο, στο παρελθόν, η οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει αναλάβει βομβιστικές επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, νεαροί Χριστιανοί, μπλόκαραν την είσοδο της επαρχίας Καντούνα από την πρωτεύουσα Αμπούζα, έβγαλαν μουσουλμάνους από τα αυτοκίνητα τους και τους σκότωσαν. Υπάρχουν αναφορές ακόμα και για 20 νεκρούς. skai.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/17/2012 08:51:00 μμ