[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΜΕΤΕ... ΕΧΥΣΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟ ΜΕΣΟ!

Με τον τίτλο «Αυτοί που μας αποκαλούσαν φτωχούς ανακατεύουν τα σκουπίδια», η τουρκική εφημερίδα Haberturk δημοσιεύει συνέντευξη, που έδωσε στην εφημερίδα, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Ο Μετέ αναφέρθηκε στην οικτρή –όπως αναφέρει η εφημερίδα- κατάσταση της Ελλάδας και μιλώντας για τους Έλληνες μιλάει προκλητικά σαν να είναι …δημοσιογράφος της Bild: «Μιλάμε για έναν λαό ο οποίος θέλει την καλοπέρασή του εντός της ΕΕ. Είναι ένας λαός που παίρνει... υψηλούς μισθούς, που κάνει την σιέστα του, που θέλει το ραχάτι του, που συγκεντρώνει χρήματα, αλλά δεν συμβάλει καθόλου στην παραγωγή»…

«Εμείς ποτέ δεν ήμασταν πλούσιοι έτσι ώστε να μας επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό η κρίση αυτή. Οι δικοί μας άνθρωποι βγάζουν μόνοι τους τα κρεμμύδια και τις πατάτες τους και κάνουν την οικονομία τους για τον χειμώνα. Εμείς ζήσαμε και είδαμε οικονομική στενότητα. Η μουσουλμανική "τουρκική" κοινωνία της Δυτικής Θράκης δεν θα περιέλθει ότι και αν συμβεί σε θέση επαίτη», λέει ο Μετέ.

Στην ερώτηση «πως εξηγείται το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έγιναν πήρε το υψηλότερο ποσοστό στην Ξάνθη;» ο ψευδομουφτής απάντησε: «Η τουρκική κοινότητα είδε πιο πιθανό το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος όταν ήταν ΥΠΕΞ είχε πει "Σκοτώστε τους Τούρκους" (!!!). H μειονότητα για αυτόν τον λόγο δεν του έδωσε ψήφους».

Η συνέντευξη του Αχμέτ Μετέ δόθηκε στον συνεργάτη της εφημερίδας Κουτλού Εσεντεμίρ και στο κείμενο αναφέρεται ότι η Ελλάδα που αντιμετωπίζει βαριά οικονομική κρίση, έγινε τον τελευταίο καιρό ο πιο σοβαρός πονοκέφαλος παρασύροντας μαζί της και την ΕΕ. Αναφέρει επίσης, ότι έχει παραπάνω από 150.000 «τούρκους» (έτσι αποκαλεί τους μουσουλμάνους) της Δυτικής Θράκης οι οποίοι αποτελούν ένα μέρος αυτών που πήραν το μερίδιό τους από την κρίση. «Οι "τούρκοι" της Δυτικής Θράκης παράλληλα βιώνουν όλες τις αρνητικές επιπτώσεις του να είναι μειονότητα. Επίσης και η Τουρκία, η "μητέρα πατρίδα", παίρνει και αυτή από κάθε εξέλιξη αυτό που αναλογεί στο μερίδιό της», γράφει η εφημερίδα.

Ο «μουφτής» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, γράφει η Haberturk, είναι ο προέχων θρησκευτικός εκπρόσωπος της «τουρκικής» κοινωνίας στην Δυτική Θράκη. Συναντηθήκαμε, γράφει ο δημοσιογράφος, μαζί του, το περασμένο Σάββατο στην Ξάνθη και μιλήσαμε για την ένταση μεταξύ Συρίας - Τουρκίας και για την απήχηση των όσων βιώνονται στην Ελλάδα και στην "μητέρα πατρίδα", στην Δυτική Θράκη.

alexpolisonline.blogspot.com

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/27/2012 02:29:00 μμ