[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΚΟ ΚΟ ΚΟ... ΝΕΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΝΤΟΜ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ... Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...!


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, δήλωσε σήμερα πως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και τόνισε πως ό, τι επιβάλλεται να γίνει μετά το επεισόδιο αυτό θα γίνει.

"Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε κάτι τέτοιο, ό, τι είναι αναγκαίο θα γίνει", επισήμανε ο Γκιούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα πως η Άγκυρα είχε τηλεφωνική επαφή με τη Δαμασκό για το επεισόδιο και πως θα διεξαχθεί έρευνα για το αν το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Ο Γκιούλ επισήμανε επίσης πως το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε χθες Παρασκευή είναι πιθανόν να παραβίασε για μια στιγμή το συριακό εναέριο χώρο εξαιτίας της μεγάλης του ταχύτητας.

"Όταν σκέφτεται κανείς την ταχύτητα με την οποία πετούν πάνω από τη θάλασσα, είναι πιθανόν να περνούν τα σύνορα για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα", τόνισε ο Γκιούλ και πρόσθεσε πως αυτό δεν δείχνει "κακή πρόθεση". enikos.gr

-------------------------------------
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/23/2012 03:12:00 μμ