[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ Η ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ... ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...!

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει αύριο, θα ανοίξει ο Βαγγέλης Βενιζέλος τα χαρτιά του σε σχέση με τις αλλαγές που θα δρομολογήσει στο κόμμα.

Ολα δείχνουν ότι οι αλλαγές θα είναι ριζικές και θα περιλαμβάνουν τροποποιήσεις σε ονομασία, σύμβολα, καταστατικό και όργανα του Κινήματος, ενώ θα κορυφωθούν πιθανότατα τον Νοέμβριο, περίοδο για την οποία μετατίθεται το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται πως θα προχωρήσει στην ανασύσταση του κόμματος έχοντας ανοικτά αρκετά εσωκομματικά μέτωπα, τα οποία κανείς στην παρούσα φάση δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα οδηγήσουν σε συγκρούσεις.

Χθες για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο Χρήστος Παπουτσής έκανε μια παρέμβαση με νόημα, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το ακόλουθο σχόλιο, το οποίο ορισμένοι ερμήνευσαν ακόμα και ως προαναγγελία αποστασιοποίησης : «...Ολα "καλά"... έγιναν όπως τα είχαν σχεδιάσει... Τώρα προσωπικός επαναπροσδιορισμός από μηδενική βάση».

Αγνωστο παραμένει πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις της ηγεσίας του κόμματος με στελέχη που ανήκουν στη λεγόμενη ομάδα των «κορυφαίων» του Κινήματος. Ηδη οι σχέσεις με τους Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι οριακές, κάτι που εκδηλώθηκε με αφορμή το θέμα της εκπροσώπησης του κόμματος στην κυβέρνηση, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου έχει πει στους συνεργάτες της ότι δεν προτίθεται να μετάσχει σε εσωκομματικές διαδικασίες, θεωρώντας ότι ουδέποτε συζητήθηκε σε κομματικό επίπεδο το προφίλ των τεχνοκρατών που προώθησε στην κυβέρνηση ο Β. Βενιζέλος.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα προχωρήσει σε αναδιάταξη της σύνθεσης της Γραμματείας του κόμματος, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούνταν από τους Α. Διαμαντοπούλου, Φ. Γεννηματά, Μ. Χρυσοχοΐδη, Μ. Ανδρουλάκη, Α. Λοβέρδο, Π. Ευθυμίου και Κ. Σκανδαλίδη, διατηρώντας ορισμένους από αυτούς και εντάσσοντας στο όργανο και νεότερα στελέχη.
Επίσης, οι πρώτες μετεκλογικές κινήσεις του δείχνουν ότι θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των 33 μελών, η οποία στην παρούσα φάση αποτελεί το μόνο όργανο που έχει θεσμική νομιμοποίηση.

Στις αρχές Ιουλίου ο κ. Βενιζέλος θα εισηγηθεί σε συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ τη νέα διακήρυξη του κόμματος, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία. Επίσης, θα συγκροτήσει Επιτροπή Διεξαγωγής Συνεδρίου αρκετών δεκάδων μελών, η οποία θα οδηγήσει το κόμμα σε συνέδριο πιθανότατα τον Νοέμβριο. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι η ανακοίνωση περί διενέργειας συνεδρίου τον Σεπτέμβριο είχε γίνει χωρίς να είναι γνωστό ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές. Επομένως όλος ο σχεδιασμός θα μετατεθεί προς τα πίσω.

Παράλληλα, θα υπάρξει νέο καταστατικό του κόμματος, επομένως ουδείς γνωρίζει εάν θα εξακολουθεί να υφίσταται η θέση του γραμματέα ΠΑΣΟΚ ή ποια μορφή και ονομασία θα πάρει το Εθνικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι όπως έχει εξομολογηθεί σε συνεργάτες του ο πρόεδρος του κόμματος σκοπεύει να διαλύσει την ΠΑΣΚΕ και την ΠΑΣΠ, κάτι που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον χώρο των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΝΕΑ -Βούλα Κεχαγιά

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/25/2012 09:42:00 πμ