[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ; ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ! ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕ Ο "ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ" ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ!

Με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Στη συνάντηση, που είχε διάρκεια μίας ώρας, συμφωνήθηκε να επισκεφθεί επισήμως ο κ. Νταβούτογλου την Αθήνα τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να προετοιμαστεί η διακυβερνητική συνάντηση που θα γίνει αργότερα στην Άγκυρα.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο από την πλευρά του για «φιλική και εγκάρδια συνομιλία».

«Συνομιλήσαμε χωρίς να μπούμε στην ουσία των θεμάτων, αλλά για να ανανεώσουμε την αμοιβαία επιθυμία, να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στην καλλιέργεια των σχέσεων καλής γειτονίας, συνεννόησης και συνεργασίας», είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι «όλα δείχνουν πλέον ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε και την πρώτη επίσημη συνάντησή μας στην Αθήνα. Θα συναντηθούμε για να προετοιμάσουμε τη συνάντηση που θα γίνει αργότερα στην Άγκυρα στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν προηγηθεί για τις διακυβερνητικές συναντήσεις».

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι αμφότερες οι πλευρές επιδιώκουν τη διαμόρφωση κλίματος σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή και ερωτηθείς εάν κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα που έχει ανακύψει μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας με αφορμή την κατάρριψη τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους, είπε ότι «στη συνάντηση δεν υπήρχε ατζέντα. Ήταν φιλική συνάντηση. Δεν αναφερθήκαμε σε αυτά τα ζητήματα. Εξάλλου είναι ξεκάθαρη η θέση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε στη Συρία».

protothema.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 6/26/2012 12:34:00 μμ