[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Απολύθηκαν οι ''Αδιάβροχοι'' από τον ΑΝΤ1

Από τις λίγες ανεξάρτητες καλές φωνές ενημέρωσης στο ελληνικό ραδιόφωνο. Για πολιτικούς λόγους έγινε η απόλυση λέει ο Παναγιώτης Λιάκος.Πριν λίγες ώρες ενας Δανός, ο κ. Έρικ Χάνσεν, που προφανώς είναι στέλεχος του Ομίλου ΑΝΤ1, φώναξε τους ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΥΣ Παναγιώτη Λιάκο και Κώστα Γιαννουλόπουλο και τους είπε σε άπταιστα αγγλικά, πως παρότι δεν γνωρίζει ελληνικά και δεν ακούει την εκπομπή τους, πρέπει να... 
 τους απολύσει! Έτσι απλά η ιστορική εκπομπή των Αδιάβροχων στους 97,2 ανήκει στο παρελθόν. Στην Ελλάδα του Μνημονίου και της Τρόικας, οι ελεύθερες φωνές δεν έχουνε ζωή...Ζητήσαμε (και τον ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκε) από τον Παναγιώτη Λιάκο να μας πει τι συνέβη>

1) Μετά από 8 χρόνια ζωής στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ΟΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ σταματούν κι εσείς απολύεστε. Ποιοι είναι οι λόγοι;

Πρώτα απ’ όλα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όσα γράφω εδώ εκφράζουν μόνο εμένα. Όχι τον συνεργάτη Κώστα Γιαννουλόπουλο. Μπορεί οι Αδιάβροχοι να αναφέρονται ως «δίδυμο» αλλά είμαστε ξεχωριστοί άνθρωποι, με διακριτούς ρόλους και διαφορετικές προσωπικότητες. Άλλωστε, η γέννηση (και πολύ φοβούμαι το τέλος) της εκπομπής είναι αποτελέσματα δικής μου πρωτοβουλίας και προσωπικών επιλογών και στάσεών μου απέναντι στη ζωή, τα διλήμματα και τις προκλήσεις της. Οι λόγοι είναι αμιγώς πολιτικοί και θα εξηγηθούν στο άμεσο μέλλον.  
2) Είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις, απόπειρες λογοκρισίας κλπ;

Επί Νέας Δημοκρατίας τηλεφωνούσε (απ’ ό,τι μάθαινα) περίπου ένας υπουργός την εβδομάδα. Επί ΠΑΣΟΚ περίπου τα ίδια. Όποτε μου γινόταν σύσταση να «προσέξω», ακολουθούσα την γερμανική μανιέρα των αντιποίνων. Υπολόγιζα επί πόση ώρα χλεύαζα ή κριτίκαρα σφοδρά τον τάδε υπουργό και την επομένη της «ενημέρωσης» για το τηλεφώνημα, αφιέρωνα πενταπλάσιο χρόνο κραξίματος στον εθνοσωτήρα. Δεν μπορώ να ελέγξω το πάθος μου για αντίποινα –ειδικά όταν πρόκειται για εξουσιαστή. Σ’ αυτή την απάντηση οφείλω να κάνω δύο απαραίτητες σημειώσεις. Πρώτον: παρά την –κατά πολλούς αυτοκαταστροφική- στάση μου απέναντι στις «ενημερώσεις», ο σταθμός με ανέχτηκε επί 8 ολόκληρα χρόνια. Αυτό το πιστώνω αποκλειστικά στο καλύτερο και εξυπνότερο στέλεχος που διαθέτει ο όμιλος. Τον Μίνωα Κυριακού. Ο άνθρωπος αυτός έχει το άγγιγμα του Μίδα, αντίληψη σπάνια, δυσεύρετη και αληθινά αξιοζήλευτη. Δεύτερον: Ο μοναδικός άντρας με παντελόνια που δυσφόρησε με σχόλιά μου στην εκπομπή, και βρήκε το θάρρος να πάρει εμένα στο τηλέφωνο για να βριστούμε ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Δεν τον πάω, αλλά του αναγνωρίζω την λεβεντιά και την ντομπροσύνη να απευθυνθεί στον παραγωγό και όχι στην διεύθυνση ή την ιδιοκτησία.
3) Πως είναι δυνατόν να σας απολύει ο Δανός Ερικ Χάνσεν(;) όταν διευθυντής είναι κοτζάμ Πουνέντης;

Φρονώ ότι ο Πουνέντης ήταν ο βασικός υπεύθυνος και εισηγητής της απόλυσης. Απλά δεν είχε τον ανδρισμό να το ανακοινώσει ο ίδιος. Τον καταλαβαίνω… Ο οικτρός Χανσενικός ήταν ο φρόντμαν. Αν είναι δυνατόν, άνθρωπος που σου λέει ότι δεν ξέρει τι κάνεις, τι είσαι, τι προσφέρεις, πόση ακροαματικότητα έχεις, που δεν ξέρει την γλώσσα και το περιεχόμενο της εκπομπής σου, το κοινό σου και τον μισθό σου, να κρίνει πόσο θα υπάρξεις στον σταθμό! Αστεία πράγματα. Τόσο αστεία όσο το πνευματικό υπόβαθρο εκείνων που κουρδίζουν με φράγκα την εξουσία του κάθε Χάνσεν.
4) Ποιες ήταν οι καλύτερες στιγμές των ΑΔΙΑΒΡΟΧΩΝ, ποιες εκπομπές έχουν μείνει στη μνήμη σου;

Θα μου μείνουν αξέχαστες οι εκπομπές της 23ης και 24ης Απριλίου 2004, όταν στις εκλογές για το πανάθλιο και εθνοδιαλυτικό σχέδιο Ανάν είχα αφιερώσει όλο τον χρόνο της εκπομπής, με φανατισμό, πάθος και ζήλο στα τραγούδια της ΕΟΚΑ, σε αναλύσεις για τον νεοτουρκικό χαρακτήρα αυτής της ανθελληνικής απόπειρας να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και στον ψόγο των Νενέκων που ήθελαν να περάσει τούτη η νεοταξική συνταγή στων Ελλήνων τα ιερά.
Επίσης θυμάμαι με μεγάλη συγκίνηση ένα πρωινό που δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από μια κοπελιά που δεν είχε την όρασή της και είπε ότι «σας ευχαριστώ επειδή βλέπω τον κόσμο με τα δικά σας μάτια». Δεν είμαι ευσυγκίνητος άνθρωπος, αλλά όταν διάβασα το μήνυμά της κόντεψα να δακρύσω. Λύγισα κι ένιωσα ευλογημένος που κατόρθωσα με την Δύναμη του Κυρίου να δώσω ελπίδα και φως σε έναν συνάνθρωπό μου.
Επίσης, πρέπει να πω ότι έβγαλα με μεγάλη δυσκολία και προσωπικό-συναισθηματικό κόστος τις εκπομπές έπειτα από τις εκδημίες του αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και του αγαπημένου μου φίλου Νεοκλή Σαρρή. Εκείνες τις ημέρες ένιωθα σαν «φρέσκος» ορφανός που έπρεπε να βγάλει εκπομπή. Αιωνία τους η μνήμη. Ήταν δυο πηγές έμπνευσης και οίστρου, που έδιναν νόημα στον βίο μου.
5) Θεωρείς ότι ήταν παράλειψή σας το γεγονός ότι δεν καλέσατε τους πρωταγωνιστές των τούρκικων σήριαλ του ΑΝΤ1 στην εκπομπή σας;

Χαχαχα. Μιλάς σε έναν ορκισμένο εχθρό του Κεμαλικού φασισμού. Οι σχέσεις μου με το τουρκικό κράτος αποτελούν θέμα μεγάλης συζήτησης και η εξομάλυνσή τους μπορεί να γίνει μόνο εάν: 1. Αποδεχθούν τις γενοκτονίες που έχουν διαπράξει σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας. 2. Αποζημιώσουν τους Έλληνες της Πόλης για τις εθνοκαθάρσεις που έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει σε βάρος τους. 3. Αποκαταστήσουν την νομιμότητα στην Ίμβρο και την Τένεδο. 4. Αποσύρουν τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο. 5. Αποζημιώσουν τους αδελφούς Κυπρίους για τις βλάβες που έχουν προκαλέσει σε βάρος τους (αγνοούμενοι, δολοφονημένοι, παράνομη νομή και κατοχή περιουσιών, βιασμοί κ.λπ.). 6 Εκδώσουν στη Χάγη τους αρχιτέκτονες και αυτουργούς των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που υποθάλπουν και στηρίζουν πολιτικά. 7. Παύσουν κάθε διεκδίκηση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. 8. Αναγνωρίσουν την ελληνικότητα των Ιμίων και του συνόλου των νησιών, νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου. 9. Αποζημιώσουν τις οικογένειες Βλαχάκου, Γιαλοψού, Καραθανάση για τη δολοφονία τους τη νύχτα των Ιμίων. 10. Σταματήσουν την αποσχιστική δράση στην Θράκη. 11. Απελευθερώσουν άμεσα τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και αναγνωρίσουν τα δικαιώματα και την αυτοδιάθεση των Κούρδων.
Αν τα κάνουν αυτά δέχομαι και να παίξω κομπάρσος σε τούρκικη σειρά.
Ωστόσο, πρέπει να σημειώσω ότι η περιοδεία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, του αρχηγού των παρακρατικών δολοφόνων Γκρίζων Λύκων, δεν πήγε στράφι. Ο νοών νοείτω….
6) Τι θα ήθελες να σου "συμβεί" στο κοντινό μέλλον;
Αυτό που ήδη συμβαίνει. Να τα έχω καλά με την συνείδησή μου.
7) Πως καταφέρατε να επιβιώσετε 8 χρόνια στον ΑΝΤ1 χωρίς να είστε ξανθές;

Στον ΑΝΤ1 επιβιώνουν πολλοί εξαιρετικοί συνάδελφοι. Αυτός ο σταθμός, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, είναι το φυτώριο των πρωταθλητών των media. Θα παρέμενε έτσι αν κρατούσε σταθερά και αδιάλειπτα ο Μίνωας το τιμόνι. Τώρα, κατήντησε να χρυσοπληρώνει μυρωδιάδες Δανούς και Αλαμανούς για να επινοούν τις συντομότερες οδούς στην απαξίωση. 

kourdistoportocali


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 7/01/2012 04:08:00 πμ