[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ πριν την Ελλάδα λέει η Bank of America!


Πολλοί μπορεί να λένε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βγει από το ευρώ, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες.
Τον ασκό του αιόλου άνοιξε η δήλωση της Φινλανδίας πριν από μια εβδομάδα, που έκανε λόγο για ενδεχόμενο αποχώρησής της από το ευρώ, που μετά τη σκυτάλη πήραν πολλές φωνές εντός και εκτός της Γερμανίας για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Τώρα, έρχεται η ανάλυση της Bank of America, που λέει ότι...

 η Ιταλία και η Ιρλανδία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να βγουν από το ευρώ πριν από την Ελλάδα. Αυτή η έρευνα έρχεται λίγη ώρα μετά την υποβάθμισης της Ιταλίας από τη Moody's!
H αιτιολογία είναι ότι η ιταλική οικονομία αντέχει ακόμα και τη συμφέρει να κάνει μια εθελοντική έξοδο από το ευρώ, όπως και η Ιρλανδία, με το κόστος αυτής της κίνησης να μην είναι τόσο μεγάλο.
Προσέξτε όμως, πώς συνδυάζονται όλα αυτά: η Ελλάδα ήταν πάντα το Νο1, αλλά με τη μορφή απειλών, που ποτέ δεν έγιναν πράξη. Πριν από ακριβώς μια εβδομάδα, βγήκε η Φινλανδία και απείλησε να βγει από το ευρώ, ενώ χθες οι Γερμανοί βιομήχανοι και εργοδότες βγήκαν και είπαν ότι δεν συμφέρει τη Γερμανία να βγει από το ευρώ, γιατί θα ανατιμηθεί το μάρκο. Η είδηση εδώ.
Η Ιταλία και η Ιρλανδία βρίσκονται συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες, με βαθμό κατάταξης 3,5. Η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στη μέση, με 5,3 μονάδες. Η Γερμανία δε, είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ζημιά από μια έξοδό της από το ευρώ, συγκεντρώνοντας 8,5 μονάδες.
Ομάδα Ολυμπία


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 7/13/2012 01:01:00 μμ