[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Το «Πειρατικό» σκορπάει τον πανικό!



Η τρίτη και (ελπίζουμε) φαρμακερή έρχεται την Κυριακή!
Ο λόγος γίνεται για τους τελικούς κόντρα στην Ισπανία, αφού το 1998 η Εθνική Ελπίδων και το 2007 η Εθνική Νέων...

 ηττήθηκαν ισάριθμες φορές με 1-0 και δεν κατάφεραν να γευτούν ολόκληρο το νέκταρ της επιτυχίας!
Το "Πειρατικό" του Κώστα Τσάνα σαλπάρει με μοναδικό τελικό προορισμό την κορυφή της Ευρώπης. Μπορεί και είναι σε θέση να τα καταφέρει.
Η Εθνική μας ομάδα έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία στην τελική φάση στα γήπεδα της Εσθονίας και μένει ένα ακόμη βήμα για να αναβιώσει το "έπος" της Πορτογαλίας οκτώ χρόνια πριν. Τι και αν ήταν άνδρες. Η χαρά και η υπερηφάνεια θα είναι ίδια, αφού μιλάμε για παίκτες που εκπροσωπούν την τιμημένη "γαλανόλευκη"!
Ναι, η Ισπανία είναι το φαβορί και έχει τον πρώτο λόγο, όντας άλλωστε η απόλυτη κυρίαρχος στις μικρές κατηγορίες εδώ και χρόνια. Πλέον, είναι και σε επίπεδο ανδρών, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται από νεαρή ηλικία.
Όμως, η Ελλάδα έχει τις δικές της πιθανότητες να διεκδικήσει και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι διεθνείς θα "μασάνε σίδερα" πάνω στο χορτάρι και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί. Τουναντίον...
Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, με τους "φούριας ρόχας" να επικρατούν με 2-1, όμως δεν έδειξαν ότι δεν μπορεί η δική μας Εθνική να τους κοιτάξει στα μάτια. Κάθε άλλο μάλιστα, με τον τελικό βέβαια να είναι ένας τελείως διαφορετικός αγώνας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν και ξεκίνησε με το... αριστερό, στην συνέχεια διέλυσε την διοργανώτρια Εσθονία με 4-1, επιβλήθηκε δικαιότατα με 3-2 της Πορτογαλίας και στα ημιτελικά νίκησε Αγγλία και... διαιτησία με 2-1 στην παράταση! Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα αυτά φανερώνουν μια ομάδα με πνεύμα νικητή και φυσικά με πλούσιο ταλέντο.
Ο Κώστας Τσάνας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι τώρα και χρειάζεται και ο ίδιος ένα μεγάλο "μπράβο" για το σύνολο που έχει παρουσιάσει. Καλοί οι παίκτες και η προσπάθειά τους, αλλά χρειάζεται και ένας καθοδηγητής, που δεν είναι άλλος από τον ομοσπονδιακό τεχνικό...
Όρτσα τα πανιά και βάζουμε πλώρη για... Κούπα! Θα το σηκώσουμε το... τιμημένο. Πίστη θέλει και όλα θα γίνουν όπως πρέπει!
Νίκος Συριώδης
woop.gr


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 7/13/2012 12:12:00 μμ