[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Δύο στους τρεις φορολογούμενους θα πληρώσουν επιπλέον φόρο

Φόρους – «φωτιά» καλούνται να πληρώσουν δύο στους τρεις φορολογούμενους με το ποσό να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 1.500 ευρώ με βάση τα εκκαθαριστικά που αποστέλλει αυτές τις μέρες η Εφορία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» μέσα στην εβδομάδα....
 ταχυδρομείται και νέα παρτίδα 680.000 σημειωμάτων ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα δύο στους τρεις φορολογούμενους θα πληρώσουν επιπλέον φόρους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 σε σχέση με όσα πλήρωσαν πέρυσι. Πρέπει να αναλογιστεί κανείς για να καταλάβει το μέγεθος ότι το 2011 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόνο ένας στους πέντε.

Ως αποτέλεσμα, φορολογούμενοι που πέρυσι είχαν επιστριφή φόρου φέτος θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ περίπου 3,8 εκατομμύρια νοικοκυριά στο σύνολο των 5,7 που θα αποστείλουν φέτος δηλώσεις θα πληρώσουν παραπάνω ποσό από πέρυσι.

Αιτία των νέων φόρων είναι η μείωση του αφορολόγητου από τα 5.000 ευρώ στα 12.000, αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης και η περικοπή των φοροαπαλλαγών.

Το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως ήδη εξετάζει μια ειδική ρύθμιση σε όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή. Έτσι πιθανόν η εξόφληση να μπορεί να γίνει σε 6 δόσεις.


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 7/02/2012 03:01:00 μμ