[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Απέκλεισαν την Παπαχρήστου οι ξεφτίλες !

Οι αντιρατσιστές εκτός απο το οτι είναι βλάκες αποδεικνύουν πως είναι και βαθύτατα κομπλεξικοί με τις ωραίες Ελληνίδες. Δεν μας κάνει καμιά εντύπωση η λύσσα τους . Ας μην στενοχωριέται η αθλήτρια . Σε ένα τέτοιο τυραννικό καθεστώς όλες αυτές οι ύβρεις αποτελούν τίτλο τιμής.
Ας κοιμηθούν ήσυχοι οι κομπλεξικοί προοδευτικοί . Μόνο με τις διώξεις δεν θα πετύχουν τίποτα. Απλώς αγριεύουν τον κόσμο και δείχνουν πως είναι γενικότερα στερημένοι (και απο γυναίκες)

η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αποκλείσει την Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν από τους Αγώνες του...
Λονδίνου.

Η Παπαχρήστου ζήτησε συγνώμη και έδωσε εξηγήσεις, ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος, πήρε την απόφαση να «κόψει» την αθλήτρια από την ελληνική αποστολή.
Aναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΕ:
 «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν, Παρασκευή Παπαχρήστου, για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

Στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας


Ο ΣΕΓΑΣ παρέπεμψε την αθλήτρια στη Δικαστική Επιτροπή όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου. Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει».
Η αθλήτρια της ΑΕΚ έγραψε στο twitter της: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!» και λόγω του σχολίου κατέληξε να χάσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αμέσως τα αντιρατσιστικά σκουλήκια έπιασαν δουλειά ...
-«Ξενοφοβικά σχόλια από αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς είναι απαράδεκτα. Μας ντροπιάζεις...».

-«Αν είναι σοβαρή η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, θα πρέπει να σας βάλουν στο πρώτο αεροπλάνο και να σας στείλουν πίσω».

-«Καλό! Και οι Εβραϊκοί φούρνοι θα μαγειρεύουν σπιτικό φαγητό! Ακόμα καλύτερο! Που τα βρίσκω ο π#@*#ς!».

-«Δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις σου αλλά κανείς retweet στον Κασιδιάρη. Μήπως φοβάσαι μην αποκλειστείς;»

-«Φαινόμενα ρατσισμού και μετανάστευσης.... Σαν αθλήτρια των αγώνων είσαι κάτι παραπάνω από εσένα, εκπροσωπείς ένα λαό....»

-«Μας ντρόπιασες με τις εξυπνάδες σου! Κρίμα γιατί μέσα στη φτώχεια μας περιμέναμε κάτι όμορφο. Ευχόμαστε να βγεις τελευταία!!!!»

η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν έσβησε τον λογαριασμό της στο twitter .
Λίγη ώρα αργότερα επανεργοποιήθηκε ο λογαριασμός της χωρίς τον χορηγό.
 Εν τω μεταξύ, τα μέλη από το Δ.Σ. της ΑΕΚ Τζούλιος Συναδινός και Χρήστος Πιλάλης, καταδίκασαν την πράξη της Παπαχρήστου.

Στην κοινή δήλωσή τους αναφέρουν:

«Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό.

Η δήλωση της αθλήτριας της εθνικής ομάδας στίβου Β. Παπαχρήστου σε ηλεκτρονικό χώρο κοινωνικής δικτύωσης περί «αφρικανών-κουνουπιών Δυτικού Νείλου και σπιτικού φαγητού» είναι βλακώδης και ρατσιστική.

Υπάρχουν αθλητές που κατανοούν το κοινωνικό τους ρόλο και άλλοι που έχουν το μυαλό στα πόδια. Προφανώς η Β. Παπαχρήστου ενέταξε τον εαυτό της στη δεύτερη κατηγορία, υπονομεύοντας την αξία μιας πιθανής αγωνιστικής της επιτυχίας στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και το ΔΣ του σωματείου της ΑΕΚ να αποδοκιμάσουν τη δήλωση της αθλήτριάς τους που δεν έχει καμιά σχέση μα αθλητικά ιδανικά και ανθρώπινες αξίες.

Τζούλιος Συναδινός, Χρήστος Πιλάλης, μέλη του ΔΣ της ΑΕΚ».

ΑΕΚ: «Υποκριτικός ο αποκλεισμός της Παπαχρήστου»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι «κιτρινόμαυροι» στους οποίους ανήκει η αθλήτρια του τριπλούν, αναγνωρίζουν το λάθος της με το ρατσιστικό σχόλιο της στο twitter, ωστόσο κάνουν λόγο για προκλητική και υποκριτική στάση, ενώ μεταξύ άλλων προαναγγέλλουν αντιδράσεις με κάθε νόμιμο μέσο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

«Η αθλήτρια Παρασκευή Παπαχρήστου τιμά με την αγωνιστική της παρουσία τόσο τα χρώματα της ΑΕΚ, όσο και της Εθνικής Ελλάδος τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φέρνοντας μετάλλια και διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα προσωπικό λάθος, το οποίο παραδέχτηκε και η ίδια σε προσωπικό της χώρο κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την προσωπικότητα, το ήθος και την προσφορά της.

Είναι αυτονόητο ότι σαν διοίκηση της ΑΕΚ αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού, από όπου κι αν προέρχεται, και ότι η πάγια θέση μας είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει λαούς, πολιτισμούς και εξομοιώνει κάθε διαφορετικότητα.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε ένα ατυχές περιστατικό να γίνει σημαία από κάποιους για πολιτικές αντιπαραθέσεις, υπονομεύοντας την προσπάθεια της αθλήτριάς μας για όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Επειδή θεωρούμε ότι η υπερβολή ορισμένων "θιγμένων" είναι παιχνίδι στην πλάτη της αθλήτριάς μας και μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει, δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε σκέψη για αποκλεισμό της αθλήτριάς μας από την κορυφαία διοργάνωση είναι προκλητική, υποκριτική και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

 Την ανάκληση της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτησε με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο».
Στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε δική του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής».

Άνοιξαν σελίδες υποστήριξής της στο facebook!

Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχουν ήδη δημιουργηθεί δύο σελίδες υποστήριξης. Η πρώτη αναφέρει: «Θέλουμε τη Βούλα Παπαχρήστου στο Λονδίνο. Ντροπή σας σεμνότυφοι υποκριτές» και η δεύτερη: «Βούλα Παπαχρήστου, είμαστε μαζί σου! Επαναφορά στους αγώνες».


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 7/25/2012 05:48:00 μμ