[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Ακόμα δεν άνοιξε η Βουλή και ..κλείνει!

20120713-171253.jpgΚι ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και η Βουλή ακόμη δεν ξεκινήσει τις εργασίες της, υπάρχουν σκέψεις, όταν… ανοίξει, να προχωρήσει στη λειτουργία θερινών τμημάτων!

Η εκλογή Προεδρείων των Επιτροπών θα γίνει....

 την επόμενη εβδομάδα, τη μεθεπόμενη άντε να ξεκινήσει δειλά – δειλά η κατάθεση νομοσχεδίων, μετά μπαίνει ο Αύγουστος – θα υπάρξει διακοπή τουλάχιστον μίας εβδομάδας πέριξ του Δεκαπενταύγουστου – και κατά τα άλλα η χώρα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα τις δεσμεύσεις της έναντι των εταίρων.

Με τα μέχρι στιγμής λοιπόν δεδομένα, γνωρίζουμε πως η Ολομέλεια της Βουλής – η οποία, σημειωτέον είχε κλείσει κοντά στο Πάσχα και μέχρι τώρα συνεδρίασε μόνο για την Ορκωμοσία, εκλογή Προεδρείου και τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης – θα λειτουργήσει για περίπου δύο εβδομάδες. Για το τι θα γίνει από εκεί και πέρα δεν υπάρχει
ανακοίνωση…! Θυμίζουμε πως θερινά τμήματα σημαίνει… συνεδριάσεις 3 ημερών και long weekends!

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μειμαράκης επεξεργάζεται σχέδιο, το οποίο θα προτείνει στα κόμματα, σύστασης Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής παρακολούθησης εκτέλεσης των νόμων που ψηφίζονται από τη Βουλή. Θα εκδίδει πόρισμα κάθε δύο μήνες και θα…ζητά εξηγήσεις από τους υπουργούς που δεν εφαρμόζουν τους νόμους.


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 7/13/2012 06:51:00 μμ