[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Αφόρητη ζέστη σε όλη την Ελλάδα

Από την Τρίτη αναμένεται αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να κατεβαίνει κατά 6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Η μέση θερμοκρασία το μεσημέρι του Σαββάτου άγγιξε στην Αθήνα τους 40 βαθμούς Κελσίου και θα...
 πέσει στους 35 βαθμούς μετά τις εννέα το βράδυ.

Οι ίδιες θερμοκρασίες θα επαναληφθούν και αύριο Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα θα είναι η χειρότερη ημέρα του καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φθάνει στους 41-42 βαθμούς Κελσίου και τους υπερβαίνει σε επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές.

Μειωμένες κατά 3-4 βαθμούς είναι οι θερμοκρασίες στα νότια προάστια της Αττικής και τους δήμους της ανατολικής Αττικής, κατά έξι βαθμούς στα βόρεια και βορειοανατολικά.

Η πρώτη μεγάλη μείωση της θερμοκρασίας αναμένεται την Τρίτη με το θερμόμετρο στην Αθήνα να κατεβαίνει στους 34 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη να μειώνεται περαιτέρω στους 33 βαθμούς και την Παρασκευή να μειώνεται στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς βορειοανατολικοί ως τρία μποφόρ είναι οι άνεμοι σήμερα και μέτριοι βόρειοι έντασης 4 μποφόρ θα είναι αύριο. Από αύριο το βράδυ εμφανίζεται μικρή εξασθένιση των ανέμων από βόρεια κατεύθυνση με ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα εμφανίζονται σε Λίνδο, Αρχάγγελο, Αθήνα, Σπάρτη και Αγρίνιο και κυμαίνονται από 38 – 40 βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλότερες εντοπίζονται σε Σκιάθο, Σκύρο, Σκόπελο, Κύμη και Άνδρο με θερμοκρασία από 28 – 29 βαθμούς Κελσίου.

Εν γένει στη Β. Ελλάδα η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα κυμανθεί από 19 – 36 βαθμούς, στην Κ. Ελλάδα από 22 – 36 βαθμούς, στη Ν. Ελλάδα από 24 – 39 βαθμούς, στη Δ. Ελλάδα από 21 – 37 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 22 – 34 βαθμούς. Ειδικά στη Ν. Κρήτη και τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 37 – 38 βαθμούς.


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 7/14/2012 03:05:00 μμ