[Greek Alert] Τι γίνεται με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ;

Το χειμώνα του 2011, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη έκλεισε για μερικές μέρες το ξενοδοχείο, επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο μίσθωμα. Μπροστά στον κίνδυνο να λυθεί η σύμβαση και να μείνουν άνεργοι οι 120 περίπου εργαζόμενοι, ο ιδιοκτήτης...
του ιστορικού ξενοδοχείου (το ΙΚΑ δηλαδή), μείωσε πάρα πολύ το μίσθωμα (στο συμβολοικό ποσό των 5.000 ευρώ το μήνα, από 300.000 ευρώ το μήνα που ήταν το συμφωνηθέν).

Η εταιρεία ΑΞΤΕ πριν τη μείωση, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, που είχαμε δημοσιεύσει τότε στο taxalia:

Η Εταιρεία ΑΞΤΕ, μισθώτρια του ξενοδοχείου Makedonia Palace, με αίσθημα ευθύνης έναντι των πελατών και κυρίως των εργαζομένων της, συνέχισε να λειτουργεί το ξενοδοχείο τα τελευταία 3 συναπτά έτη παρά τις ζημίες λόγω της γνωστής σε όλους μείωσης του τζίρου των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης και του πολύ υψηλού ενοικίου ύψους 3,6 εκ €, το οποίο έφτασε να αντιστοιχεί στο 40% του κύκλου εργασιών.
Τους τελευταίους 12 μήνες η εταιρεία αντί να καταγγείλει τη μίσθωση κατέβαλλε συνεχείς προσπάθειες συνεννόησης με τον εκμισθωτή ώστε να συμφωνηθεί εύλογη μείωση του ενοικίου. Το ΙΚΑ ουδέποτε ανταποκρίθηκε, δεν έκανε καμία μείωση ενοικίου, παρά του ότι έχει νομοθετηθεί η δυνατότητα μείωσης ενοικίων ακινήτων του Δημοσίου σε ποσοστό 20%, αλλά συνέχισε την αδιάλλακτη στάση του επιβάλλοντας καταχρηστικά, παράλογα πρόστιμα.
Μην έχοντας άλλα περιθώρια, η εταιρεία μας αναγκάστηκε με μεγάλη της λύπη να αποχωρήσει από το δημιούργημά της, για το οποίο έχει καταβάλλει 73,6 εκ. €!!! και να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης στις 13 Οκτωβρίου, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει το ΙΚΑ προφορικά για την πρόθεσή της να λειτουργήσει το ξενοδοχείο χωρίς καμία αμοιβή μέχρι την εξεύρεση νέου ενοικιαστή, πρόταση που κατετέθη και εγγράφως και επισυνάπτεται στο παρόν.
Επειδή ακόμα και σήμερα η εταιρεία δεν έχει λάβει απάντηση από το ΙΚΑ, ενημέρωσε τους συνεργάτες της για την αποχώρησή της από το ξενοδοχείο στις 27/12.
Η εταιρεία εύχεται πραγματικά το ΙΚΑ να έχει μεριμνήσει για την εξεύρεση κατάλληλου μισθωτή που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές απαιτήσεις που ζητά από την ίδια και να έχει συμπεριλάβει την τύχη των εργαζομένων του ξενοδοχείου, όπως ο Όμιλος Ν.Δασκαλαντωνάκη, που έχει προτείνει σε όλους τους εργαζόμενους να εργασθούν σε άλλα ξενοδοχεία του Ομίλου.

Τελικά,  υπήρξε συμφωνία με τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, να συνεχίσει να λειτουργεί το ξενοδοχείο έως τα τέλη Οκτωβρίου του 2012 με συμβολικό ενοίκιο €5.000 τον μήνα. Μέχρι τότε "το ΙΚΑ θα ξεκινήσει διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση νέου ενοικιαστή", έλεγε πέρυσι ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.


Ο Οκτώβριος του 2012 πλησιάζει ! Ήρθε κιόλας
Τι έγινε λοιπόν ο διεθνής διαγωνισμός; Ετοιμάζεται ή το ξεχάσατε; Θα το αφήσετε κι αυτό για την τελευταία ώρα;
 


--
Ανάρτηση Από τον/την greekalert στο Greek Alert τη 7/11/2012 05:30:00 μμ