[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΦΓΑΝΟΣ ΜΟΥΛΑΣ ΒΙΑΣΕ 10ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΡΑΜΑΖΑΝΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ...!!!


Ένας Aφγανός ιερωμένος συνελήφθη καθώς φέρεται ότι βίασε ένα κορίτσι στο βόρειο Αφγανιστάν τη δεύτερη ημέρα του Ραμαζανιού, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Mουλάς, που σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών είναι ο μαουλάβι Σάγεντ Άχμαντ, συνελήφθη το Σάββατο αφού οι κάτοικοι της πόλης Αϊμπάκ, στην επαρχία Σαμανγκάν, τον έπιασαν με το 10χρονο κορίτσι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το κορίτσι υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο, ενώ η Ανεξάρτητη Επιτροπή του Αφγανιστάν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (AIHRC) χαρακτήρισε το συμβάν «φοβερό».
«Μουλάς συνήθιζε να πηγαίνει στο σπίτι του κοριτσιού για να την διδάξει για το Ισλάμ.

Ο μουλάς βίασε το κορίτσι μετά τη βραδινή προσευχή του Σαββάτου», δήλωσε ένας αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η AIHRC επεσήμανε ότι έχει παρατηρήσει μια ραγδαία αύξηση στα επεισόδια βίας εναντίον γυναικών τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν καταγραφεί σχεδόν 1.000 περιπτώσεις βίας κατά γυναικών, ενώ πέρυσι καταγράφηκαν όλη τη χρονιά περίπου 1.300. Σχεδόν 60 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στο Αφγανιστάν τους τελευταίους τέσσερις μήνες. zougla.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/23/2012 11:36:00 μμ