[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ... ΔΥΟ ΣΥΡΙΟΙ ΕΜΠΑΣΑΝ 14!


Συνελήφθησαν χθες (18-7-2012) το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής Αλεξανδρούπολης , από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 26 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, πέντε (5) υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Ιράν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί , εντόπισαν, στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής, μια ομάδα δεκατεσσάρων (14) ατόμων να κινείται πεζή, με τη βοήθεια ενός διακινητή (20χρονος) και τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Λίγο αργότερα προσέγγισε στο σημείο ο 26χρονος διακινητής, με ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με ρουμάνικες πινακίδες, στο οποίο επιβιβάστηκαν συνολικά εννέα (9) από τους μη νόμιμους μετανάστες και ακολούθως ξεκίνησαν με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.

Το όχημα ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ μόλις αντιλήφθηκε ο την παρουσία τους ο 26χρονος, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, χωρίς να τα καταφέρει, διότι, λίγο ποιο κάτω το όχημα του, παρέκλινε της πορείας του και εξετράπη, σε τάφρο πλησίον του δρόμου, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Από την εκτροπή του οχήματος δεν τραυματίσθηκε κανένας από τους επιβαίνοντες σε αυτό.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν και τον 20χρονο διακινητή, ο οποίος αρχικά αντιστάθηκε, πλην όμως συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έχει δηλωθεί κλοπή, στο Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, πριν επτά μήνες περίπου.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο (2) πινακίδες κυκλοφορίας και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.


--------------------------------------------------
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/19/2012 08:02:00 μμ