[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Χιλιάδες πιστοί βρίσκονται στην Τήνο για να τιμήσουν, με την συμμετοχή τους στις λατρευτικές εκδηλώσεις, την συμπλήρωση 190 ετών από το όραμα της Αγίας Πελαγίας.Νωρίς σήμερα το πρωί, η ιερή Εικόνα, μεταφέρθηκε εν πομπή από τον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας προς της Ι.Μ.Κεχροβουνίου, στο Ναό της Οσίας Πελαγίας όπου τελείται τρισαρχιερατική θεία λειτουργία με την συμμετοχή των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Λαρίσης Ιγνάτιος και ο επιχώριος Σύρου Δωρόθεος.

Χθες το απόγευμα στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας τελέστηκε ο τρισαρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, που κήρυξε και τον θείο Λόγο. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης Ιγνάτιος και Σύρου και Τήνου Δωρόθεος Β', με τη συμμετοχή Πρεσβυτέρων και Διακόνων από την Αθήνα και Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κρήτης.
    
Τους Μητροπολίτες καλωσόρισε εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ ο κ. Δωρόθεος Β' με εγκάρδιους λόγους ευχαριστίας, ενώ ο κ. Κοσμάς στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, κάλεσε τους πιστούς να αγαπήσουν την Παναγία και στο πρόσωπό της την Εκκλησία, όπως και εκείνη με την εύρεση της αγίας Εικόνος της, κατέδειξε για πολλοστή φορά, και δι' αυτού του Οράματος την μητρική αγάπη της για τον άνθρωπο!
    
Έψαλλαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Ιερού Ιδρύματος υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
    
Την όλη επιμέλεια και οργάνωση είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός. 



amen.gr



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/23/2012 06:58:00 μμ