[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΚΥΠΡΟΣ 1974: ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΣΗ Η ΜΑΧΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ... ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Εμείς δεν νικηθήκαμε...!


ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ...

''Οι Απανταχού Έλληνες, τιμούμε σήμερα τους ηρωϊκούς πεσόντες στην άνιση εκείνη μάχη'', δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων, από την εισβολή του ''Αττίλα'', στην Κύπρο.

''Συμπληρώνονται, σήμερα, 38 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Τριάντα οκτώ χρόνια κατοχής και παράνομου εποικισμού μεγάλου τμήματος των εδάφων ανεξάρτητου και κυρίαρχου μέλους των Η.Ε. και της Ε.Ε. Αλλά και των βανδαλισμών σε βάρος των μνημείων του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας, των μοναστηριών και των εκκλησιών μας'', ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε στη δήλωσή του, ότι ''ανανεώνουμε το κοινό μας χρέος προς τη μαρτυρική Μεγαλόνησο και τους αδελφούς μας, Έλληνες της Κύπρου''.

''Ενωμένοι και αποφασιστικοί συμπαρατασσόμαστε στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για μια λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Λύση που να οδηγεί σε μία επανενωμένη Κύπρο, χωρίς εποίκους και στρατεύματα κατοχής. Λύση που είναι ευωπαϊκή , δημοκρατική και λειτουργική. Διότι, αν δεν είναι λειτουργική, δεν είναι βιώσιμη. Και αν είναι βιώσιμη, δεν θα είναι λύση'', τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...


"ΣΤΟΧΟΣ"--------------------------------------------------
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/20/2012 06:18:00 μμ