[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 26ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ... ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Συνελήφθη την Τετάρτη στη Δράμα με τη διαδικασία του αυτόφωρου 26χρονος, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 45χρονης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σύμφωνα με την οποία άγνωστοι χρήστες του Facebook επικοινώνησαν με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν να κάνει φωτογράφηση σε γνωστό περιοδικό.

Έπειτα από την έρευνα που διεξάχθη προέκυψε ότι ο 26χρονος δράστης, αφού τηλεφώνησε στη 15χρονη και της συστήθηκε ως επαγγελματίας φωτογράφος, επιδίωξε συνάντηση μαζί της, με το πρόσχημα υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου. Παράλληλα, της ζήτησε την αποστολή, μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφιών της με μαγιό.

Στη συνέχεια, απειλούσε την ανήλικη ότι θα δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες, αν δεν ενδώσει σε άσεμνες πράξεις, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με κάμερα μέσω Διαδικτύου.

Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τις συσκευές αποθήκευσης, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ανήλικων κοριτσιών απεικονιζόμενα ημίγυμνα ή γυμνά σε άσεμνες στάσεις, καθώς επίσης και οι επίμαχες φωτογραφίες της 15χρονης. Επιπλέον, εντοπίστηκαν συνομιλίες του και με άλλα προφίλ ανήλικων κοριτσιών, με απειλητικό περιεχόμενο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/12/2012 11:25:00 πμ