[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] H ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ... ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Αμείβεται με όλα κι όλα 500 ευρώ για μια δύσκολη και επίπονη εργασία, που και αυτή έχει ημερομηνία λήξης. Είχε, όμως, την ακεραιότητα και την εντιμότητα να μη βάλει «χέρι» στη σακούλα με τα κοσμήματα που βρήκε κρυμμένη στην κουφάλα ενός δέντρου στο Ψαλίδι της Κω, αλλά να την παραδώσει στην Αστυνομία.

Για την πράξη της που αποτελεί μάθημα για όλους, η νεαρή Ευαγγελία Μανώλη που προσελήφθη μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ως εποχική υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Κω τιμήθηκε με μια πλακέτα από τον δήμαρχο του νησιού Κώστα Καϊσερλή, όπως βλέπετε στην φωτογραφία του Aegeanews.gr. Κι αυτό έπρεπε να γίνει, έστω και αν η δημοσιοποίηση της ανεύρεσης και παράδοσης των χρυσαφικών προκάλεσε ζημιά στις έρευνες της Αστυνομίας.

Τα χρυσαφικά προέρχονταν από την κλοπή που είχε γίνει προ καιρού στο κοσμηματοπωλείο ενός ξενοδοχείου στο Μαστιχάρι. Δεν ήταν όλα, όμως. Η αξία τους είναι γύρω στα 6.000 ευρώ, ενώ η λεία της κλοπής ήταν αξίας άνω των 100.000 ευρώ. Αυτό σήμαινε για τους αστυνομικούς ότι οι δράστες τα είχαν αφήσει στην κουφάλα του δέντρου για να τα παραλάβει κάποιος. Μόλις η υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας τα παρέδωσε, οι άνδρες της Ασφάλειας παρακολουθούσαν διακριτικά την περιοχή, μήπως και εμφανιστούν οι παραλήπτες.

protothema.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/17/2012 12:58:00 μμ