[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ME TA... ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Μόσχα για μια συνάντηση εργασίας με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, επικεντρωμένη κυρίως στη σύγκρουση στη Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες του Ερντογάν.
Οι δύο άνδρες "θα έχουν μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις σημαντικές περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, αρχίζοντας από τη Συρία", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία, πρώην συμμάχους, επιδεινώθηκαν πολύ από την αρχή της καταστολής στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011. Ο Ερντογάν κατήγγειλε επανειλημμένα τις βιαιότητες των συριακών δυνάμεων και ζήτησε από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία.
Η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 37.000 σύρους πρόσφυγες. Έχει επιτρέψει επίσης στους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο έδαφός της.
Η Ρωσία από την πλευρά της είναι ο κύριος σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού, μπλοκάροντας κάθε απόφαση του ΟΗΕ που καταδικάζει την καταστολή και αρνούμενη να σταματήσει την κυρίως στρατιωτική υποστήριξη που προσφέρει στο καθεστώς του Άσαντ, παρά τις διεθνείς επικρίσεις.
Οι Ερντογάν και Πούτιν θα συζητήσουν επίσης "τις προόδους που έχουν πραγματοποιηθεί τελευταία στις τουρκορωσικές σχέσεις, οι οποίες προήχθησαν στο επίπεδο της ενισχυμένης σύμπραξης, καθώς και νέες δυνατότητες συνεργασίας", προστίθεται στην ανακοίνωση.     


-------------------------------------------
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/12/2012 06:58:00 μμ