[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡOΤΑΣΗ... ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ...!!!! ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ...

Ομάδα Γερμανών οικονομολόγων και εκπροσώπων της γερμανικής οικονομίας προτείνει την παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και νέας δραχμής στην Ελλάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».

Στόχος της ομάδας είναι να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστροφής της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, αλλά και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας, σύμφωνα με την «Deutsche Welle».

Προτείνουν την πληρωμή μισθών και συντάξεων σε δραχμές, των οποίων η συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ θα είναι κυμαινόμενη. Το εθνικό νόμισμα θα μπορεί να υποτιμηθεί.

Όπως και σε κάποια τουριστικά θέρετρα της Βρετανίας, οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν αν θα πληρώσουν στα εστιατόρια για παράδειγμα σε δραχμές ή σε ευρώ.

Την πρόταση της παράλληλης κυκλοφορίας συνυπογράφουν ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, καθηγητές Οικονομικών όπως ο Ρόλαντ Φάουμπελ (Πανεπιστήμιο Μάνχαϊμ) και Μπερντ Λούκε (Πανεπιστήμιο Αμβούργου), αλλά και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Μεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW) Μάριο Οχόβεν. zougla.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/31/2012 04:10:00 μμ